tiistai 31. toukokuuta 2011

Röllin kanssa on kiva kisata!

Kuusi vuotta ollaan väännetty ja tapeltu jos jonkinlaisista asioista Röllin kanssa. Ikinä mitään ei ole saanut pitää itsestään selvyytenä, ja päämäärään ollaan usein selvitty vaikeimman kautta. Nyt musta tuntuu, että vaikeat päivät ovat takana nimittäin Rölli on arjessa, kisoissa ja treeneissä mitä mahtavin!! <3 Ei väännetä kättä, touhoteta turhia, käydä ylikierroksilla eikä se edes räyhää muille koirille. Uskomatonta, ehkä se on aikuistunut vihdoin!

Viimeisten kisojen kontaktit ovat olleet huippu varmat, ja muutenkin radat näyttäneet kaikin puolin mallikkailta. Nykyään mä taidan olla ainut joka törttöilee radalla. :o) vihdoin pääsen kunnolla oppimaan, kuinka tuo juna kulkee kisoissa. Tähän asti olen pystynyt keskittymään täysin vain käyttäytymispuoleen, mielentilaan ja kontakteihin.

Viime viikonloppu pyörähti Stadi Gamesissa jossa otettiin kaikki neljä starttia. Rolf Graber tuomitsi lauantain ensimmäisen radan (hr), joka oli mielestäni kivan erilainen. Radalla pystyi tekemään erilaisia ratkaisuja, ja olin todella tyytyväinen omiin ohjauskuvioihini. Kaikki vaikeat kohdat sujuivat niin hyvin!! Tyhmää vaan, että taas tippui kaksi rimaa. Pieniä ohjausvirheitä mutta kun ei mun ennen tarvinnut niihin kiinnittää erityisempää huomiota.. 

Ritva Herralan agi-rata oli naurettavan helppo, ja siitä vedettiinkin nolla. Karmaisevaa oli vain se kuinka monta sekuntia jäätiin kärjestä :| joojoo pidin kontakteilla useamman sekunnin, mutta vaikka ne miinustaisi pois oltiin kaaaaaukana kärjestä. Kontakteilla meni yleisesti hitaasti, mutta uskon tämän nyt olevan vain ohimenevää epävarmuutta. Rölli kun on oikeasti vähän eksynyt lapsi.... :o)

Yleisesti olen pohtinut, että Röllin vauhti ei ole ollut parasta luokkaa. Varmasti rauhoittelu on vienyt parhaimman terän pois, mutta jos sitä saisi pikku hiljaa lisättyä takaisin hallittavuuden rajoissa. Vanhemmat oli mökillä tehneet pientä viimeistely spurttia jotta seuraavana päivänä kulkisi paremmin.. heh. Rölli oli myös ollut tosi iloinen, kun sen kanssa oltiin pitkästä aikaa leikitty KAHDESTAAN. Tätä ei saisi ikinä unohtaa!

Seuraavana päivänä mentiinkin jo selkeästi lujempaa! Mä olin hiukka hukassa yllättävän irtoilun kanssa, mutta just jees. Rölli kun yleisesti on mun mielestä niin käsissä, että tekee vaan hyvää jos sinkoilee. Muistuttaa näin enempi Siiriä. 
Ulkomaalaisen tuomarin radat eivät siis natsanneet tällä kertaa, vaikkakaan itse rataprofiilissa ei ollut valittamista. Sen sijaan myös sunnuntaina napattiin nolla Herralan radalta! Nyt mentiin lujaa pitkästä aikaa.

Hyvää:
- niistopersjättö
- "päällejuoksu" kepeillä
- jaakotukset

Treenattavaa:
- puomi-keinu erottelut
- puomi houkutusesteenä
- takaaleikkaukset kontakteilla
- vinot lähestymiskulmat kontakteille
- okserilta kääntyminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti