perjantai 20. toukokuuta 2011

Videoita vähän jokaisesta

Elikkäs! Röllin I-HAH:n kisojen 0 tulos ja Vihdin kisoista kaksi viimeistä rataa.

Ja tein pikku koosteen viime päivien treenistä Viirun kanssa. VIDEO, on se aika sulkku! <3

Nyt mökillä on ilmennyt pieniä ongelmia koirien kanssa. En tiedä kumpi alottaa, ehkä jopa Viiru. Sillähän on ollut edelleen ihmeellisiä pelkoja. Alkuun uskoin, että liittyy mörkökautteen, mutta miksei se lopu. Viiru siis saattaa pelästyä ihan ihme juttuja varsinkin, jos tilanne yllättää sen. Joskus on tuhissut ja haukkunut metsäpolulta tullessa muita ihmisiä ja koiria jotka näkee vasta isommalla tiellä. Samoin autosta tullessa tekee samaa, jos ei arvannut ihmisen tai koiran tulevan "nurkan" takaa. Nyt olen kieltänyt haukkumisesta ja käskenyt jatkaa matkaa. Jos käyn näyttämässä pelottavan asian niin tilanne raukeaa parhaiten. Aina ei kuitenkaan voi käydä näyttämässä enkä mä tykkää tästä haukkumisesta yhtään :(
Tilanteet jossa Viiru pelästyy oudon näköistä esinettä/patsasta, on mielestäni helpoimpia. Sen kun käy katsomassa! Siinä se on kyllä superhyvä, että menee itse tarkistamaan samantien kunhan vaan saa luvan.

Mutta nyt mökillä tää ei enää ole pelkkää pelkoa vaan myös reviirin puolustamista. Ja se reviiri on levinnyt vähän liian laajaksi. Jos ihmisiä kävelee toisella puolella peltoa, pitää ne haukkua. Ja tämä ei enää ole omalta pihalta haukkumista vaan Viiru juoksee parin metrin päähän... Naapurin rollaattori on tosi pelottava? kun sitä pitää varsinkin haukkua aina (ukkini rollaattoria ei kuitenkaan pelkää).
Tänään kuitenkin tekivät kauheimman jutun ikinä! Menivät haukkumaan autoa parin metrin päähän!! Mulla nousi jo sydän kurkkuun, kun auto ei hidastanut yhtään. Perkeleellä koirat kuitenkin kääntyivät.

Tää on muutenkin niin ärsyttävää kun Viirun saisin vielä yksin komennettua, mutta kun se menee niin Röllin mukana. Ja jos Viiru haukkuu niin Röllihän on varma, että nyt jossain on jotain puolustettavaa.

Tässä oon nyt tämän päivän miettinyt miten lavastan tilanteet, ja kuinka rankaisen jotta käytös oikeesti loppuis. Varmaan pitää ottaa kolinatölkki käyttöön. Mitenköhän me tehtiin Röllillä, kun se aikoinaan yritti mennä moikkailemaan autoja..... Varmaan karkottamalla, kun lopulta tuli takaisin. Vai oisinko mä mennyt auton luokse, jos se oli kovin sinnikäs? Ja tämäkin pitäis varmaan tehdä kummallakin erikseen. Mutta uskaltaako Viiru mennä haukkumaan yksin? Ja mitä jos takana on pelkoa niin saanko sen pelkäämään vaan enemmän :( Mutta on tää nyt noiden autojen tultua mukaan kuvioon niin paha ongelma, ettei pelkikkä nameilla ratkaista.

3 kommenttia:

 1. Tuon kun lukee tuntuu, että kuvasit Luckya ja sen pelkoja/haukkummisia. Viimeksi eilen kun avasin ulko-oven oli vastassa mies, joka kantoi harteilla lasta. Yllätys, joten haukkumiseksihän se meni.

  Naapurin rollaatorin näin mökillä minäkin. Kerran painuivat kaikki kolme sen perään. Näin, että Lucky eniten provosoi siihen hyökkäykseen ja Viiru innolla mukana.

  En oikein tiedä miten pitäisi suhtautua noihin pelottaviin yllättätyksiin jotka pistävät Luckyn puolustautumaan haukkumalla. Huutaa ja räyhätä vai namulla houkutella ja selittää ettei se niin pelottavaa ole.

  Haukkumisesta vielä. Agilityssä kuten muistat Lucky räksyttää aina kun odottaa omaa vuoroa. Viimeksi kuitenkin käskin päättäväisesti maahan makaamaan ja selkeästi kielsin haukkumisen. Onnistui, odotti ihan hiljaa. Hienoa, varsinkin kun tietää miten vaikeaa Luckylle se oman vuoron odottaminen on!

  VastaaPoista
 2. Vautsi! Tosi hyvä toi hiljaa oleminen. :)

  Toi puolustamis/pelkäämis haukkuminen on kyllä niin vaikea... mäkään en yhtään tiiä miten lähtis korjaamaan, dominanssilla vai hyvän kautta. Nyt oon oikeesti pelottavista jutuista mihin ei liity yhtään puolustamista palkannut (esim kun näki hevosia jotka oli pelottavia). Mutta sitten en tiedä kuinka pitäisi toimia noitten yllätystilanteiden aiheuttamisesta haukkumisesta. Nyt olen kieltänyt mutten yhtään tiedä toiminko oikein..... :S mikä parantaa ja mikä pahentaa ongelmaa?

  VastaaPoista
 3. Ihana toi Viirun treenivideo! Pitäis lähteä käymään joskus treenaamassa yhdessä nyt kun ollaan samassa kaupungissa. Pipo meni eilen ekaa kertaa 5 estettä ja meni tosi hienosti, vaikka tehtiin uutta juttua, eli takaaleikkausta. Jee!

  -annika-

  VastaaPoista