maanantai 2. toukokuuta 2011

Ihanaa kesätreeniä! (25.4)

Olen käynyt treenamassa viidesti sitten viime päivitysten. Kentät on sulat ja aurinko paistaa niin mikäs sen parempaa. Harmittaa kun nyt pitäisi koulussa jaksaa viimeinen rutistus jotta pääsisin sisään. Eipä näillä säillä hirveästi houkuttaisi olla kirjastossa päiviä.

Maanantaina kävin treenaamassa Luckyn ja Viirun kanssa Ojangossa. Lucky otti puomin alastuloa, hyppytekniikkaa ja keppejä. Alastulo sujuu hyvin, ei kuitenkaan tarjoa paikkaa vielä itsenäisesti. Herkästi se yrittää ennakoida, että ei esim tule kunnolla luokse vaan yrittää varastaa. Pitää olla tarkkana. Ohjaajan nimittäin täytyy olla edellä, muuten ei tule mitään.

Yritin jatkaa kädellä opettamalla keppejä. Voi huoh! Se on niin vikkelä ja puree paljon vahingossa kun ottaa lelun/namin. Onnistumisprosentti oli jotain 0,00001. Vaikka Lucky onkin tosi kovapäinen niin ottaa itteensä kun kiljasen "au!" vahinkopuremista. Varmaan kun yrittää tehdä "oikein" niin ei ymmärrä.. Sen sijaan kun ojennan sen tempauksista niin saa sanoa tosi tiukasti.
Siirryttiin kujakepeille ja yritetään saada ne kesän aikana valmiiksi. On se muuten niin vaikeeta. Kujille se itseasiassa haki ihan tajuttoman hyvin. Kulmiakin jopa! :o

Viiru otti hyppytekniikkaa, keppejä ja puomia. Puomi on kokoajan nopeampi. Nyt siirryn vaan isoon puomiin, jottei pieni enää sekoita rytmiä. Harjoittelin myös pelkällä alastulolla taaksejääntiä nopeilla vapautuksilla. Silloin voi käyttää lelua edessä, mutta nykyään koko puomilla kyttää ja hidastelee.

Kepit on ihan mahtavat! Vinokeppien ansiosta Viirulle kapea kuja on selkeästi leveämpää helpompi hahmottaa. Olen ruvennut madaltamaan ohjureita keskeltä, jos saisin häivytettyä ne. Ainakaan vielä ei ole reagoinut mitenkään. Otin myös kaukaa hypyn kautta ilman ongelmia. Tuli ihan täysiä ja jarrutti viime hetkellä. Rölli kakkonen! :D

Hyppytekniikasta tehtiin perussarjaa neljällä (rimat 15cm). Ajattelin kokeilla uutena liikehäiriötä. Rinnalla juoksuun ei reagoinut mitenkään, mutta putken kautta vauhdilla tuli vähän liian kovaa. Viiru hyppäsi ensimmäistä kertaa ikinä kaksi vikaa hyppyä yhdellä loikalla. Tein loppuun yhden hyvän ilman vauhtia ja lopetin siihen. Voisin joskus laittaa putken kautta otettaessa lelun toiseen vikaan väliin. Nyt kuitenkin toistoja oli jo tarpeeksi niin en viitsinyt jäädä säätämään.

Rölli oli ollut vklpna vähän pahoinvoiva niin tein tosi nopeeta pientä juttua. En lähtenyt pahemmin opettamaan mitään vaan testailin ongelmakohtia. Näitä olivat takaaleikkaus aalle ja aloitukset joissa pitää vain lähettää hypylle ja lähteä samalla liikkumaan. Rölli oli ihan huippu eikä kummassakaan ollut ongelmia! Edes kun tein liioitellun vaikeasti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti