sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Patrician hyppyseminaari

Molemmat pojat pääsi hyppytarkasteluun. :)

Ensin Rölli: nolona jouduin myöntämään, että se on jäänyt vähän toissijaiseksi. Jotenkin ajattelen virheellisesti, että koska se on pien niin hyppäämiseen ei tarttisi muka kiinnittää niin paljoa huomiota. Maksit kun joutuvat hyppäämään niin paljon korkeammalle, että huono tekniikka on oikeasti este.

Rölli oli aika huono jopa perussarjalla... huups! Saatiin joo toimimaan vinoilla hypyillä, mutta noloa kun tässä ei ennen ole ollut lainkaan ongelmaa. Pitääpä ruveta treenaamaan. Lisäksi saatiin neuvoja treenata perussarjan tosi itsenäiseksi. Niin että kulkee kuin juna. Oman paikan siirteleminen kolmion muotoisen alueen mukaan alussa ja lopussa. Alussa ensin sivuetäisyys, jonka jälkeen peruutus. Lopussa peruutetaan askel askeleelta taaemmaksi ja kauemmaksi. Kuvio:  

Kaarella ongelma, ettei tarjoa eteen katsomista hypylle. Yrittää vaan kytätä lelua. Patricia oli tosi sitä mieltä, että oppii tarjoamisen nopeasti. Jonkun täytyy alkuun herättää Röllin huomio ykköshypyn taakse jotta katsoo, ja samantien vapautus.
Teknisesti oli kait aika heikkoa. Ei tehnyt lainkaan töitä, kun kaikki keskittyminen meni reitin miettimiseen.

Viiru: Otettiin alkuun perussarja. Kuten olen kirjoittanut aikaisemmin, Viiru menee tosi hyvin mun silmään. Niin se meni nytkin, muttei kuulemma tee yhtään töitä. Höh. Se vaan juoksee tekemättä painonsiirtoa joka on vähän niin kun koko jutun idea. Viirulle piti siis lisätä vähän haastetta. ;) toimi heti kun laitettiin rimat ristiin (35cm). Patricia kehotti tekemään neljä sessiota näin, ja kokeilla perusrimoilla. Toinen miten voi lisätä haastetta, niin laittaa hypyt erilaisiin kuvioihin, joita on vähän hankalempi hahmottaa. Esimerkiksi:
- slide mutta tehdään suorana
- kaksi slidea erisuuntiin (toinen kaariharjoitus), niin että väliin jää ohut suora
- hypyt vinossa

Tehtiin seuraavaksi etäisyyden arviointia. Tässä siis lisättävä etäisyyttä askel kerrallaan!
Edelleen oli vaikea pikku poitsulle. Itse etäisyyden hahmottamisessa ei ollut ongelmaa, mutta kropassa ei ole tarpeeksi voimaa tehdäkseen yhdellä laukalla. Ei kuulemma ole hyötyä harjoitella tätä ennen kuin kroppa on kehittynyt, eli annetaan aikaa :)

Sen sijaan kaariharjoituksia tulee tehdä. Viiru oli jo aika väsynyt ja teki mielestäni huonommin kuin aikaisemmin. Juoksi siis lelulle tekemättä mitään työtä. Kokeiltiin nostamalla rimoja vinoon, mutta meni vaan huonompaan suuntaan. Speed bumpeilla siis jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti