sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Terveyspuoli

Viiru on kuvattu kauttaaltaan ja nyt vain odotellaan virallisia tuloksia. Lääkäri sanoi, että kaikki näytti hyvältä ja luusto kaikin puolin terveeltä. Ihan mahtavaa!!!
Virallisten tulosten (kyynärät, lonkat ja polvet) lisäksi kuvattiin myös selkä, jotta tiedetään kaiken olevan kunnossa. Selkäspesialisti ei kuitenkaan ollut paikalla joten saan näistä tulokset myöhemmin postilla. Kuvat olen saanut jo, mutten tajua niistä mitään. :o) suora se ainakin oli.

Kerta kun Viiru piti nukuttaa joka tapauksessa kuvia varten, päätimme leikata piilokivekset samalla. Viiru oli juuri 14 kk vanha jolloin testosteronin vaikutus kasvuun lakkaa (jos nyt ymmärsin syyn oikein). Joka tapauksessa pointti on se, että Viirulla ei pitäisi tulla mitään ongelmia sen suhteen, että pallit oltaisiin poistettu liian aikaisin. Sen sijaan vältimme toisen nukutuskerran, jossa on aina omat riskinsä..

Leikkaus meni myös oikein hyvin. Kun hain Viirun oli se jo kunnolla hereillä, vaikka pikkasen jumittikin. Sillä oli kova läheisyyden kaipuu, ja nojautuikin saman tien olkapäähäni. :) Ei se kuitenkaan ollut liian väsynyt yrittämään eläinlääkäreiden huijaamista. Koska se on niin ressukka, ei sille varmaan voi laittaa kaulapantaa tai kopeloida muutenkaan. Pienellä huomautuksella kuitenkin lopetti pelleilyn.

Ohjeeksi tuli kaksi viikkoa hihnalenkkejä, jonka jälkeenkään ei tietenkään saa lähteä kuin tykin suusta. Agilitya kun saisi kokeilla ensimmäisen kerran kolmen viikon kuluttua, pitäisi aloittaa rauhallisesti. Yeah sure!
Musta tuntuu, että me nyt lenkkeillään hihnassa (ja opitaan hihnakävely täydellisesti ;)) reilu kaksi viikkoa, ja sitten päästetään hallitusti vapaaksi paikoissa joissa ei ole houkutuksia vetää hullunlaista rallia. Esim rajattu alue voisi toimia, missä koirakaverit eikä muutkaan eläimet houkuttelisi spurtteihin. Yksin se ei ihan täyttä höyryä kuitenkaan koskaan etene (paitsi kahden viikon täyslevon jälkeen?!?!). Kolmen viikon kuluttua lenkit ovat toivottavasti normaaleja ja agility aloitettaisiin vasta kuukauden kuluttua agility-kurssilla rimat matalalla. Sitä ennen teen ehkä hyppytekniikkaa kerran.
Toimiskohan tälläinen suunnitelma tervehtymiseen?

Nyt leikkauksesta on viisi päivää ja Viirulla meinaa keittää yli. Mä olen yrittänyt tehdä temppuja: kyljelle menoa, seuraamista, kaikki jalat laatikon sisään laittamista ja istumisen sekä seisomisen vahvistamista. Haluaisin myös opettaa toisen puolen jalkojen noston, mutta saa nähdä miten onnistun. Olen yleisesti aika huono opettamaan "turhia" temppuja, joten painotan tokoon ja kropan hallintaan. :) temput ei kuitenkaan tunnu väsyttävän sitä samalla tavalla kuin urheilu..

Hihnakävely on edennyt kivasti! Päivittäiset lenkkeilyt toimii oikein hyvin, mutta jos mukana on muita koiria tai innostava paikka, ollaan takaisin lähtöruudussa. Jos saadaan kävellä edellä niin ongelma saattaa hävitä. :) ehkä pitäisi pitää alkuun mahdollisimman helppona, kun ei jatkuvaa nipottamistakaan jaksa.
Huomattiin kuitenkin uusi ongelma, kun äiti yritti kävelyttää Viirua mun läsnäollessa. Se taitaa olla hiukka läheisriippuvainen? Kävelystä ei meinannut tulla mitään, kun Viiru veti nelivedolla mua kohti. Mä sitten tietenkin yritin neuvoa äitiä, ja tilanne meni vaan pahemmaksi. Aina kun sanoin sanankin niin Viiru lähti hirveällä voimalla vetämään. Hyvä että äiti pysyi pystyssä! Voi kauhistus... kun käänsin kokonaan selkäni enkä kiinnittänyt mitään huomiota Viirun temppuiluun, sai äiti tilanteen jotenkin haltuun. Enpäs olisi arvannut! Nyt meillä onkin uusi projekti, että vanhemmat saavat Viirun myös haltuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti