perjantai 20. toukokuuta 2011

Fyssari

Oltiin eilen Patricialla ja molemmat koirat pääsi hoitoon. Rölli oli kauttaaltaan jumissa rasituksesta. Röllihän on kisannut tämän kauden tosi vähän ja treenannut vielä vähemmän. Nyt kun mulla on koulu loppunut olen ottanut enemmän kisoja, koska tupla puuttuu. Tästä tämä rasitus siis johtuu. Ja rasitusta on luvassa vielä pari seuraavaa viikkoa, kun on mahdollisuus saada SM-kisoihin tupla. Röllille on fyssari-aika nopeammin neljän viikon kuluttua, jotta selviäisi tästä kisaputkesta. Mutta onko tällainen pakkokisaaminen sitten kivaa, mietin vain.... Aina olen mennyt koiran ehdoilla, enkä nytkään halua tehdä toisin. Jos käsitin oikein, niin on kuitenkin ok, että kisaa paljon näin yksittäisenä tapauksena (kunhan se tarkistetaan tiheämmällä välillä). Jos tälläinen hullu kisaaminen olisi jatkuvaa, niin se olisi huonoksi koiralle.
Jos tuplaa ei tule, niin en yritä hulluna metsästää sitä karsintoihin. Sitten kisataan lähikisoja, mihin jaksetaan mennä.

Pahin jumi Röllillä oli selän taitoksessa, jota tarvitaan laukkaan ja varsinkin hyppyihin. Eipä ihme siis, että on tiputellut rimoja.

Rölliin meni sen verta kauan aikaa, että Viirun takareisiä ei ehditty käsittelemään. Muutoin se oli oikein hyvässä kunnossa. Selässä oli joku pieni jumi vaan. Hyvä juttu! :) samat jumpat jatkuu, ja pitää tehdä vähän ahkerammin..

Kyljelle menoa tulisi harjoitella pöydällä. Maassa meni Patrician luonakin oikein nätisti, vaikka koskettelin sitä. Sen sijaan pöydällä se tuijotti mua "mene ihan itse" tyylillä. Kun ei kerta vaapaaehtoisesti niin pakolla sitten... Mun kädetkin oli ihan sen näköiset. Sukuvika käyttäytyminen jatkui, kun se yritti tarrata tassulla pöydän reunasta. Myöskään pään roikottaminen ei ollut unohtunut.... (ei kuitenkaan ole kuulemma lähelläkään pahimpia tapauksia! tai sitten Patricia yritti vain olla kiltti)
Viirua on vaikeampi hoitaa perinteisesti selkäpuolelta kuin toisinpäin. Ehkä se haluaa nähdä niin puuha ei ahdistanut yhtä paljoa. :)


Viiruhan pääsee ens viikolla kuvauksiin, joten saadaan sekin puoli tietoon, että onko kaikki kunnossa. Jännittävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti