lauantai 14. toukokuuta 2011

Viiru loistaa

Tänään Viiru pääsi ihan oikelle agility-kurssille! Iida Vakkuri koulutti, ja oli tosi hyvä.

Alkuun iski pieni paniikki, kun rata oli 22 estettä pitkä (meidän maksimi esteet putkeen on tainnut olla 9). Lisäksi kaikki muut osasivat jo esteet ja hyppäsivät täyttä korkeutta, me ei. Tottakai kaikki tekee oman tasonsa mukaan, mutta mietin ollaanko me haukattu liian iso pala purtavaksi.

Aikaa oli ruhtinaallisesti n. 30 min/koirakko. Saatiinkin tehdä toivomuksen mukaan kahdessa erässä, jottei pikkuselle tulisi liian raskaaksi. Jotkut tekivät kyllä putkeen, mutta vanhemmatkin koirat näyttivät olevan puhki siitä määrästä. Viiru puolestaan jaksoi ongelmitta meidän tyylillä. :)

Ensiksi kävin läpi kaikki kontaktit (Hyvinkään liukkaat), koska olivat erilaisia kuin mitkään aiemmat meidän tekemät. Hyvin meni, jopa isojen koirien aa jota ei olla ennen otettu! Eipä ole tarvetta sitäkään paljoa enempää treenata kun sujuu noin hyvin (kerran vauhdista pysähtyi maahan, mutta korjasi). Turhaan sitä rasittaa niin jyrkällä esteellä.

Alun yritin viedä pelkästään vastakädellä vetämällä, mutta ihmisnuoli toimikin paremmin! Alkuun sain liikkua tosi rohkeasti, mutta lopulta alkoi ennakoimaan ja jätti herkällä hypyn hyppäämättä. Vastakäteen reagoimista pitää treenata PALJON!

Pyörityksissä ja tiukoissa käännöksissä käytän paljon vastakättä. Viiru taas kun on niin kuuliainen ja superkääntyjä niin vastakädellä se menee ihan liian pieniä reittejä. Kun rimat nostetaan ylös niin samaa reittiä kulkeminen olisi sula mahdottomuus. Mun pitäisi siis unohtaa (ainakin näin alkuun) tiukka kääntäminen vastakädellä ja antaa Viirun lukea itse linjoja. Järkeenkäypää! Ja tiukasti se käänty ilman vastastakin, mutta keskittyi paremmin suorittamiseen eikä mun tuijottamiseen/kiinni tulemiseen.

Toinen tärkeä pointti: ohjaa rauhallisesti. Kotiläksyksi tuli katsella Jaakon ja Janitan agi-videoita, joiden ohjauksessa vallitsee tajuton rauhallisuus. Kunhan ohjaus oli rauhallista ja kädet vakaina, ei yhtäkään rimaa tippunut. :)

Lisäksi tuli harjoiteltua eteenmenoa parissakin kohtaa. Iida heitti lelun irtoamisen jälkeen, joten tällä kertaa se ei edes odottanut valmiina. Ensin tultiin mutkien kautta putkeen-hyppy-hyppy. Pikkasen se tuijotteli pyörityksen avautuessa Iidaan päin, mutta kuitenkin kesti tämän.
Toisessa kohtaa tultiin hyppypyörityksen jälkeen hyppy-pituus-muuri suoralle. Muuri oli vinossa, ja teinkin siihen poispäinkäännöksen. Jälleen Viiru pikkasen valui Iidan suuntaan, mutta hoiti homman. Sai tästä kuitenkin tarvitun itsevarmuuden, nimittäin ohjatessani lelu kädessä toimi ihan super hyvin!

Puomi-putki erottelu ei toiminut yllättäen. Ehkä tätäkin voisi ottaa pikkuhiljaa niin, että putken päät olisivat suht kaukana häiritsemästä. Kunhan draivi puomille ei kärsi.

Ohjaustekniikoista tuli ihmisnuoli, takaatyöntö, perus pyöritys, takaaleikkaus, putkijarrutus, vippaus, poispäinkääntö, valssi ja veto. Aikas paljon kaikkea, ja Viiru suoriutui loistavasti! <3 tuli jopa sellanen olo, ettei 1,5 v iässä starttaaminen ole ihan kaukaa haettua.. toki mennään vasta, kun ollaan valmiita siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti