Rölli

Demimoon Cranberry
grizzle & tan borderterrieri uros
s. 5.5.2005

  Hips                             C-C
  Elbows                         0-0
  Knees
  Back
                                  
  Miscellaneous             ERI
  Agility                           mini3

  Rölli KoiraNetissä

  Röllillä on yksi pentue, mutta C-lonkkien vuoksi sitä ei käytetä enää
  jalostukseen.


Rölli on hyvin aktiivinen ja helposti innostuva, ei haittaa vaikka rapatessa vähän roiskuisikin. Se tekee töitä 110 lasissa nopeimmalla temmolla. Vaikeutena onkin yleensä ehtiä palkkaamaan oikeasta suorituksesta, kun Rölli on jo ehtinyt tehdä viisi uutta asiaa. Lisäksi että motivaatio on kohdallaan, kouluttamista helpottaa sen ahneus ja saalisviettisyys.

Röllin kouluttamisessa on ollut kuitenkin omat haasteensa. Sillä ei ole juurikaan miellyttämishalua ja se on kova luonteeltaan. Vaikka kieltäisi kuinka tiukkaan, ei se tarkoita etteikö aina voisi yrittää uudelleen. Putkiaivoisena asiat tehdään aina vain yhdellä tavalla, eikä se ymmärrä liian monimutkaisia kuvioita.

Luonteeltaan Rölli on todella iloinen. Sillä heiluu vähän väliä häntä ja koko peppu onnesta! Kaikki ihmiset juopoista lapsiin ja vanhuksiin ovat todella kivoja. Rölli on rakastunut erityisesti vauvoihin ja pieniin lapsiin.
Myös muiden pennut saavat sen superiloiseksi. Sen sijaan omat koirat joutuvat käymään erittäin tiukan kurikoulun, mutta lopulta Röllistä tulee mitä lojaalein ystävä. Suuren egon vuoksi Röllillä ei ole kovin montaa urospuolista kaveria. Sitä on erittäin helppo provosoida, vaikkakin tiukan omistajan ohjissa pysyy nätisti hanskassa.

Vaikka Rölli ei pelkää juuri mitään, on se pohjimmiltaan vähän eksynyt lapsi. Nuorempana se oli epävarma virheiden jälkeen ja haki tukea muista. Vanhemmiten uskoa on tullut lisää, mutta uusissa tilanteissa ei välttämättä ole edelleenkään tehokkaimmillaan.

Röllillä on voimakas metsästysvietti, mutta se ei tapa. Paristi se on saanut myyrän suuhun, mutta pelästynyt samantien "se elääkin" ja sylkäissyt saaliin. Nenän käyttö sillä on parasta, mitä olen kellään nähnyt.


Muita Röllin videoita:

2011:
Vihdin kisat
Orimattilan kisat
I-HAH:n kisat
Suoknuutin koulutus
Vähäniityn koulutus
KKK:n kisat
Koirien vaihto (Annika&Rölli, Hanna&Mono)

2010:
Agirotu (+Tiita)
Seinäjoen kisat (nollavoitto)
Purinan kisat (+Tiita)
SM-kisat (joukkue ja yksilö, +Tiita)
Perjantain kisat SM-viikonloppuna (+Tiita)
AST:n kisat (+Tiita)
Stadigames su 6.6 (+Tiita)
Stadigames la 5.6 (+Tiita)
HSKH:n kisat (+Tiita)
Järvenpään kisat (+Tiita)
Janakkalan kisat (Rölli vs Tiita)
Purinan pääsiäiskisat (+Tiita)
Kotkan kisat (+Tiita)
Eckerön hyppyrata (Rölli vs Tiita ja Toffe)

2009:
RIMA:n kisat (Rölli vs Tiita)