lauantai 26. toukokuuta 2012

Kevään kisailut

Heips! Koulu on vienyt niin suuren osan mun ajasta, että ei tänne ole ehtinyt päivittämään mistään mitään. Ollaan kuitenkin yritetty treenata ja muutamat kisatkin ollaan päästy kokeilemaan.

Viiru aloitti kisauransa BAT:n kotikisoista 4.2, tuloksena 2xHYL. Uusi tilanne selkeästi vaikutti Viirun, ettei mennyt kovinkaan lujaa. Alla ensimmäinen rata -ihan agilityn näköistä! ;-) Toisella radalla keinu oli kolmas este. Se mentiin lentämällä, joten korjasin ja lähdin pois.


Seuraavaksi oli vuorossa ATT:lla 2 rataa, joista molemmista HYL. Näistä ei ole videoita netissä. Ekalla radalla lentokeino, toisella pysähtyi maahan. Edistystä! Puomi tosin epävarmempi.

Kolmannet kisat oli myös Turussa TSAU:n järjestämänä 31.3.2012. Täältä saatiin ensimmäinen tuloksemme, ja sijoituttiin kolmanneksi! :-) Näistä kisoista jäi mieleen aivan järkyttävä tyyli hypätä (rämäytti jokaista rengasta), Viirun kyseleminen ja oma sählinki. Mun olis tarkotus olla hiljaa Viirua ohjatessa, mutta vitsit kun onkin niin vaikea onnistua tässä.. Se missä oltiin hyviä niin putkijarrutus, kepit ja keinu onnistui ekaa kertaa täydellisesti. Viiru kävi myös kuumempana kuin edellisissä kisoissa.


Neljännet ja viidennet kisat olivat pääsiäisenä 7. ja 9.4 (ATD ja HAU). Täältä napattiin ensimmäinen nolla!! :-) Oltiin keksitty, että Viirulle voisi olla hyvä viedä lelu odottamaan maalialueen jälkeen, jos ei tällöin kyselisi niin paljoa. Ei vitsit se muisti lelun hienosti ja lähti luvalla hakemaan sitä lopussa sika hyvin!! Näin tehdään aina jatkossakin.
Kisoissa tuntui, että olin jatkuvasti väärässä paikkaa ja Viirun piti korjailla mun mokia. Perjantaina viimeisellä radalla Viiru rämäytti selkänsä aika pahasti hajoavaan renkaaseen. Mun pasmat meni ihan sekasin, että lopettaako että sattuikohan sitä vai jatkanko ettei se tule epävarmaksi... Viiru jatkoi matkaa mutta tuli heti perään aalta läpi. Viirukaan ei varmaan ollut ihan varma, että mennäänkö oikeasti vai mitä tapahtuu. Joka tapauksessa otin aan uudelleen ja pois radalta. Onneksi tässä ei käynyt mitään sen kummallisempaa.
Maanantain ekan radan alku oli vähän kökkö. Siinä piti pystyä ottamaan sivuetäisyyttä renkaalta (Viiru osannut treeneissä), ja edellisen renkaan törmäys painoi mielessä eikä V mennyt rengasta sitten millään oikein. Otin treeniesteillä rengasta ja nyt onnistui vaikeistakin kulmista.
Kolmannelta radalta otettiin nolla (2.sija), ja pisteet menee Viirulle jatkuvasta pelastelusta. :-) mä en siis maaliin tullessa tiennyt, että kyseessä oli nolla. Olin ihan varma, että joku rima olisi edes tippunut.


Kuudennet kisat olivat HSKH:n järjestämät 21.4. Ensimmäiseltä radalta saimme toisen nollamme (3.sija). Tääkään ei ollut ehkä siisteimmästä päästä, mutta tyylipisteitä ei anneta. Ensimmäisellä putkella V törmäsi pahasti mun jalkoihin. Ajatuksenani oli antaa V:n hypätä muuri rauhassa ettei palikat tipu, mutta se laskeutu niin pitkälle ettei saanut käännettyä itteään tarpeeksi ajoissa. Tästä ei kuitenkaan kosketusta. Mun valssit myös veny eikä valminu tarpeeksi ajoissa (Viirulta myös murinaa palautteena :D), mutta eniten pelästyin ettei olisi tippunut puomilta. Sen oikee takajalka roikku hetken puomilta, mutta onneksi sai pidettyä tasapainoin.
Toinen rata oli oikein kiva. Pitää vaan harjotella takaaleikkauksta kepeille nimittäin en uskaltanut tehdä sitä..


Seittemännet kisamme olivat Viirun ensimmäiset ulkokisat. Mä olin itse jotenkin ihan pihalla: unohdin mm. molemmilla radoilla viedä lelun maaliin, valmistautuminen oli heikkoa ja ohjausvalinnat huonoja. Eka rata oli ihan liian vaikea ykkösille, ja kuukauden treenitauko oli pistänyt viirun vähän unohtelemaan asioita. Esim keinulla pitkästä aikaa yllättyi ja pysähtyi vasta maahan. Viiru myös tuli pikkasen epävarmaksi eikä lähtenyt ollenkaan hakemaan esteitä kun huiskasin huonosti kädellä.
Toisella radalla sähläsin ihan urakalla. Tää oli siis tosi helppo rata oikeesti. :DRölli puolestaan on kisannu kaksi kisaa, ja saanut arvokisa tulokset kasaan! :-) Sillä on vähän huono kunto eikä pääse täysiä, mutta jos se nyt pysyisi erossa ongelmista niin vois treenatakkin.1 kommentti:

  1. En olekaan tajunnut teidän blogia aiemmin. :)

    Viiru menee kyllä niin hienosti ja se on kisapaikalla ulkona vapaana niin kuuntelevainen. Toisin kuin eräs, jolle saa huutaa ja komentaa tiukasti. :D En ole viittinyt häiritä kisapaikalla. Siitä on niin kauan aikaa, kun oot kouluttanut meitä ja nyt oot kirinyt meidät jo kakkosiin! ;D

    VastaaPoista