Viiru


Kvarkin Longmorn
mustavalkoinen bordercollie uros
s. 26.3.2010


  Hips
  Elbows
  Knees                                 0-0
  Back
  Eyes (puppy)                     ok
  Eyes (adult)                                

  Miscellaneous                   –
  Character test                            
  Agility                                    
  Obedience

  Viiru KoiraNetissä
  Kvarkin kennel (Win-Piski)

  Viiru on steriloitu piilokivesten vuoksi.


Bordercollie oli minun pitkäaikainen unelma ja Viiru sen täyttymys. Se on ollut kaikin puolin erittäin helppo ja usein toimiikin kuin ajatus. Vaikka Viiru onkin ohjaajapehmeä, riittää sillä luonnetta ja omapäisyyttäkin halutessaan. Nopeasti se oppiikin ketä voi jujuttaa ja ketä ei. ;-)

Yleisesti Viiru on vilkas, hyväntuulinen ja todella leikkisä. Se omaa erittäin hyvän keskittymiskyvyn ja ajatus on lähes aina tekemisessä mukana. Virettä on helppo nostaa eikä sillä tunnu juuri ollenkaan keittävän yli. Töitä se jaksaisi omasta mielestään tehdä, vaikka kuinka kauan. Tarpeen tullen kestää myös tekemättömyyttä (mutta rajansa kaikella!).

Viiru on selkeästi minun koira, vaikka myös läheiset ja tutut ovat tärkeitä. Täysin vieraita se ei välttämättä noteeraa ollenkaan. Sen sijaan kaikennäköiset ja karvaiset koirat ovat sen mieleen, eikä Viiru haasta riitaa kenellekään. Kävelylenkkien lisäksi kulkuneuvoissa kulkeminen on ollut vaivatonta jo ihan pennusta asti.

Koulutuksellisesti Viiru olisi varmasti lupaava mihin tahansa lajiin, nimittäin se on hyvin viisas, ahne ja palkkaantuu voimakkaasti lelulla. Päälajimme on kuitenkin agility, jossa on hyötyä myös Viirun hurjasta vauhdista ja ketteryydestä.

Viiru ei ole ääniherkkä, mutta se saattaa pelästyä joitain ihmeellisiä yllättäviä asioita. Usein tilanteet kuitenkin raukeavat helpolla. Näiden "herkkien jaksojen" aikana ongelman huomaa, mutta saattaa olla kuukausia ettei pelästy mitään. Uskonkin tämän menevän ohi iän kanssa.

Muita Viirun videoita:

2011:
Törky-Viiru
Viirun treenit
Viirun treeniä
Hömppäviiru

2010:
Viirun elämää 3 (6kk-10kk)
Viirun elämää 2 (4kk-7kk)
Viirun elämää
Pentuagilitya - Viiru (10 vko)