tiistai 3. toukokuuta 2011

Vapun jälkeiset treenit 2.4

Mentiin Hannun kanssa treenaamaan Viirulla ja Luckylla. Valtsukin tuli leikkiin Toffon kanssa sinne. :) Se on 11 v, mutta tosi vetree ja elastinen. Moni joka näkis sen nyt niin varmaan veikkais n. 7 vuotiaaks, on se niin hyvässä kunnossa. Toffo muutenkin leikkii lelujen kanssa ihan hurjana, ja siitä olis voinu tullut ihan huippu aksa koira!

Mä otin Viirulla kujakeppejä, puomia ja hyppytekniikkaa.
Alkuun kujakeppejä pelkästään ja lopuksi suoran putken kautta. Keskiohjurit oli jo tosi matalalla eikä Viiru reagoinut niihin mitenkään. Ties vaikka olis ihan sama, jos poistaisin osan kertaheitolla. Mä vaan niin helpolla jään junnaamaan paikalleen. Katotaan jos uskaltaisin kokeilla ens treeneissä. Ei siinä paljoa takapakkia kuitenkaan tulisi. Tietäisin vaan vähän enemmän missä mennään.
Putken kautta kepit oli yllättävän vaikeet. Hypyn kautta sillon viimeksi onnistui ongelmitta, mutta nyt kun ei näe keppejä kokoaikaa, oli selkeästi vaikeampaa. Pari kertaa yritti siis juosta ohi, mutta kun lähti sujumaan niin ei enää tullut yhtään virhettä.

Puomi oli tosi hyvä ja putken kautta tullessa jo melkeen hurja. :) Kiinnitin huomiota, että tassut osuu selkeästi ylösmenoon. Saas kuitenkin nähdä mitä tapahtuu, kun rytmi saadaan ihan normaaliksi. Nyt mun mielestä vauhdin kasvaessa tyyli on muuttunut matalemmaksi, ja sitä kautta osuu ylösmenoon varmasti.
Tein taas taaksejääntejä pelkällä alastulolla. Kun vapautan nopeasti niin pitää olla tarkana, että Viiru kuitenkin oikeasti pysähtyy. Kerran huomasin sen juoksevan melkeen läpi, uups.

Hyppytekniikka oli jälleen hyvää mielestäni. Tehtiin korkeuden arviointia (30-35-40-30). Käytettiin speed bumpeja, ja huomasi selkeän eron aikasempaan. Viiru ei jotenkin kunnioittanut näitä tarpeeksi ekalla kiekalli niin kopisutteli melkeen jokaiseen. Toisella korjasi, ja meno oli vanhaa kunnon Viirua. :) Vaihtelin ainoastaan lähetyspaikkaa, mutten lisännyt liikettä.

Lucky teki toista kertaa elämässään hyppytekniikkaan. Tehtiin ensin perussarja jonka jälkeen myös korkeuden arviointia. Speed bumpeilla Luckyn tekniikka oli kaunista (mutta kerran kun yritin rimoilla Viirun ohessa niin ei ollut). Tehtiin siis myös "korkeuden arviointia" 15 cm hypyllä (välit 4-6-6-6-9-). Ekalla kerralla haki hiukka askelta, toisella parempi ja kolmannella täydellinen. Hannukin huomasi kehityksen. :)

Muutoin Lucky otti puomin alastuloa ja kujakeppejä. Hannu hoiti ohjaamisen tällä kertaa itse, ja hyvältä näyttää! Lucky selkeesti muisti kepit ja haki kujan kaukaakin. Kulmat on vaikea opettaa, kun hurja koira ei ole kiinnostunut nameista työn kesken.
Puomista oli kanssa hyvä haju, ja eiköhän se rupea kohta tarjoamaan itse nokkimista ja alastulopaikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti