tiistai 3. toukokuuta 2011

BAT-treenit 28.4

Jippiii kun oli ihanaa! Mä sain siirrettyä koulujuttuja niin oli pakko ajaa ihan treenejä varten Turusta Espooseen. On noi battilaiset vaan niin kivoja, etten missään nimessä vaihda seuraa ellei olis "pakko". Nyt kun tää asuminen on kuitenkin väliaikaista (opiskelut vielä 4v) ja muutenkin treenijärjestelyt toimii, niin miksi muuttaa mitään. Kesät voi treenata Espoossa ja muuten Hittiksellä. Parempaa koulutusta tuskin edes löytyisi!

Opetellaan teemoissa tiettyjä ohjauskuvioita osaavien kouluttajien ja nuorten koirien kesken. Nyt vuorossa oli poispäinkäännös. Tämä me perjaatteessa ollaan jo Elinalla kertaalleen opeteltu, mutta toisto ei ole yhtään pahitteeksi. Tehtiin alkuun yhdellä hypyllä niin, että apukoutsi heitti palkan (Viiruahan en pysty ohjaamaan lelu kädessä kun kyttää tai yrittää varastaa multa lelua). Sama ongelma kun ennenkin, että meinaa pikkasen valua apukoutsin suuntaan, mutta saatiin onnistumaan molemmin puolin. Näitä lelutreenejä pitäs tehä paljon!
Ekoissa toistoissa poispäinkäännöksellä Viiru kiersi koko esteen. Liekö apukoutsi lelun kanssa "häirinnyt" tässäkin, mutta kun käänsin rintamasuunnan selkeästi menosuuntaan niin toimi.

Otin kujakepit alkuun erikseen. Tosi outoa nimittäin Viiru ei lähtenyt yhtään normaaliin tapaan. Yrittiköhän alkuun oikoa keppejä tai tehdä muun virheen. Mä en kuitenkaan ikinä tahallisesti sano sille pahasti virheestä vaan yritän olla tosi neutraali. Jostain Viiru kuitenkin paineistu ja meni kepit todella todella varovaisesti. Hyvä kun uskalsi edetä ja mä vaan yritin kannustaa (tuli mieleen Elinan viimeinen kerta aan kanssa). Tämä kuitenkin laukaisi tilanteen ja tästä eteenpäin meni vanhalla raivolla. Jännää kun Röllillähän ei tulisi ikinä tällästä vastaan, mutta muistan Siiristä nimenomaan aalta ja kepeiltä, että mulla oli kerran sama ongelma! :O sillon mä olin ehkä vähän huonompi koirien kanssa enkä osannut toimia oikein, mutta Viiru palautui Siiriä nopeammin.

Radalla paljastui järkeenkäypä ongelma nimittäin Viiru ei osaa suoria tai irrota niin kuin treenikaverit. Meillähän on Hittiksella tosi pieni treenikenttä joten ei sinne rakenneta pahemmin estesuoria. Ollaankin pääasiassa harjoiteltu tekniikkaa ja eri esteitä. Eteen-sanan Viiru kyllä osaa (tullut hyppyharjoituksista), mutta suoralla lähtee just minne mun rintamasuunta osottaa ja ehkä esteiden ohikin. Kertaakaan ei tainnut mennä pelkällä eteen-käskyllä oikeaan suoraan hyppysuoran takana olevaan putkeen vaan mun puolella olevaan väärään päähään. Ihan järkevää, kun ei olla opetettu. :) Kun vein lelun eteen niin lähti tosi hyvin tykittämään. Pitää saada myös vielä häivytettyä lelu niin, ettei Viiru tiedä sen olevan odottamassa tai joku muu heittää lopuksi.
Samoin keppien ja kontaktien jälkeen tulee kiinnittää enemmän huomiota, että niille mennään ja niiltä jatketaan esteille. Nyt Viiru vähän epäröi keppien jälkeen putkelle menemistä.

Radalla Viiru pääsi murisemaan taas pariin otteeseen mun ohjauksen ollessa myöhässä. Se on niin ankara antamaan palautetta. :D
Poispäinkäännöksenkin saa kertoa jo tosi ajoissa. Toki on eriasia treenata poispäinkäännöstä tekniikkana, ettei koira vaan rupea ennakoimaan. Radalla sen pitää kuitenkin tietää kokoajan mihin mennään seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti