keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Viirun vapaatreeni

Jösses se oppii nopeesti!

Käytiin tiistaina hallilla ja kokeilin koko pentupuomia ilman hihnaa. ja öh, onnistui!??!?! On tää treenaaminen kummallista kun koira oppii nopeampaa kun omasta mielestä on edes kerinnyt opettamaan. :)
Ei se puomi kuitenkaan ole lähelläkään valmista. Tykkäisin käyttää hihnaa paljon enemmän mutta tarttisin apukoutsin. Itte himmatessa myös oma vauhti hidastuu eikä siitä tule riippumaton mun liikkeestä. Täytyy tosin aina käyttää hyväksi, kun on jonkun kaverin kanssa treenaamassa, että Viiru myös oppii hihnaan.

Annoin Viirun eka tarjota itse paikkaa ja palkkasin. Sen jälkeen sivusta pelkkää alastuloa molemmin puolin. Meni niin varmasti, että uskalsin kokeilla koko puomia. Ekaks juoksi täysiä läpi enkä huolestunut. Kokeilin uusiks, että korjaisko yhtään. Hyvin se ajattelee nimittäin tokalla kerralla pysähty maahan mutta peruutti takasin. Palkkasin ja vielä uus yritys. Ajattelin, ettei ihme jos olisi pikkasen epävarma mun kokeilujen myötä mutta päinvastoin. Viiru juoksi ihan täpöö alas kiihdyttäen pinnalle. Nyt oli bileet ja toimi toiseltakin puolelta!!! Jippiaijeee kun on fiksu poju. :)

Tauko ja lopputreenin jälkeen kokeilin toiseen suuntaan. Ei ollut ihan niin "hullu" ja rupesin huomaamaan käskytyksen vaikutuksen. Selkeesti luulee, että pinta tarkoittaa hidasta. :( Olipa tärkeetä huomata. Kun en sanonut mitään niin meni alas asti mutta käskyttäessä pysähtyi jopa kerran kaikki tassut kontaktille. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että haluan kontakteilla olevan pinta-käskyn nimittäin sillä saa helposti koiran korjaamaan paikkaa jos joskus tulee ongelmaa (esim taaksejäänneissä). Pitää siis ottaa käskytyksessä takapakkia ja sanoa pinta vasta viipan ollessa maassa: "hyvä pinta".

Otettiin treeneissä myös pieniä helppoja ratapätkiä ja keppejä. Ratapätkät meni hyvin ja sai varmaan vähän itseluottamusta. Ainoa vaikea oli takaaleikkaus, jossa muuttuu vähän epävarmaksi, jos lelu ei ole edessä. Kepit oli vähän hakusessa eikä tuntunut oikeen muistavan mistä oli kyse. Tätä ollaankin otettu kaikista vähiten joten ei ihmekkään! Onneks kesällä on aikaa treenaa ja kun on omat kujat. En siis jaksa miettiä tätä liikaa. Musta keppien opettaminen on itseasiassa kaikista tylsintä. :D


Yleisesti elämä sujuu hyvin. Viimeisimpänä olen opettanut Viirun tarjoamaaan kyljelle menoa sekä kierimään pikku avustuksella. Toivottavasti toimii myös ilman mua kun menee fyssarille. Viirullahan on tapana kangistua jäykäks, jos joku rupee pakolla sitä käsittelemään. Jos esim päättää nousta ylös ja yritän pakolla käskeä takaisin niin no way. Vasta kun pyydän temppua niin menee mielellään ja on suht rentona. ;) Patriciahan oli Siirin kanssa ihan ihmeissään kerran kun kiepautti sen selälle. Yleensä se oli tosi rentona muttei tuolloin. Sitten kokeiltiin niin että sanoin vaan "kyljelle" niin meni salamana ja ihan löysänä. Mun koiria ei selkeästi vaan asetella vaan niitten pitää saada tehdä itte.. noh, rölli on oma lukunsa.

Niin ja toinen pieleen opetettu juttu on seisominen. Nousee hissinä juu, mutta luulee että sen pitää ottaa askeleita eteenpäin. Huomasin tuon, kun yritin vähän lisätä etäisyyttä. Tein tänään sitten temppuna niin, että viirun seistessä sanoin "hyvä seiso, hyvä seiso" ja palkkasin vähän väliä. Täyty olla tosi nopea, kun selkeästi yritti seiso-sanan kohdalla ottaa vähintään askeleen eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti