maanantai 21. helmikuuta 2011

Vähäniityn koulutus 20.2

Sari Vähäniitty oli kouluttamassa battilaisia tänään. Alla päivän rata:


Ajattelin ensin ratapiirroksen nähtyäni, että helppoa kauraa. ;) Ajattelin lähteä nollafiiliksellä, muttei se nyt ihan niin mennyt! VIDEO koulutuksesta.

Menin ottamaan renkaan takaa vastaan niin ensin Rölli hyppäsi ensimmäisen hypyn ihan ihmeellisesti ja tuli renkaan välistä. :O Myöhemmin ei tullut virheitä näissä mutta olipas yllättävää.

Nelosen tein takaatörkkäsynä ja valssilla. Pari kertaa en liikkunut tarpeeksi rohkeasti jolloin hidastin Rölliä olemalla vähän tiellä. 9.hypylle ihan basic-ohjausta.

Takakuviolla tein ennakoivan valssin kympille suhinan kera, takaatörkkäsy ja päällejuoksu yhdelletoista sekä toine takaatörkkäsy kahdelletoista. Pari kertaa lintsasin ohjauksesta joten muistettava tehdä kunnolla!
Olis ollut kiva kokeilla myös 10-11 välistävedolla ja 12 poispäinkäännöksellä.

Ekalla kerralla ohjasin tosi huolimattomasti 13 jälkeisen elämän. Meinas lähteen lukeen 10 hyppyä, mutta sain vedettyä takasin. Putkelle puolestaan heitin riuhtasukädellä joka lähti vähän minne lähti. Rölli luki vippauksena ysin. Sari käski tehdä pienen vekin ennen 13.hyppyä ja toimi hyvin sen jälkeen. Itse olisin varmaan vaan ottanut vastaisen käden 13.hypylle lähetyksen jälkeen. Uskon, että sekin olisi riittänyt. Vekissä ehkä pikkasen piti koiraa turhaan kädessä. Myöhästyessä voi saada koiran myös hakemaan 22.hyppyä tai putkea (kävi kerran).

16-17-18 kohtaa hinkattiin varmaan eniten. Yritin takaaleikata 17.hypyn, mutta järjestäen Rölli valui 4.hypylle. Ilman vauhtiakaan ei ollut hirveen kivan näkönen. Sitten kun otin haltuun 16.hypyllä suhisemalla, niin johan alkoi sujumaan. Kokosi itsensä ihan täydellisesti ennen hyppyjä.

Eilisen illan väsymys näkyi vähän kepeillä. Meni kakkosväliin pari kertaa, kulmista mitkä aiemmin ei ole tuottanut juurikaan ongelmaa. Ei jääty hinkkaamaan tätä vaikka onnistumisiakin tuli tottakai.

19.hypylle tein pakkovalssin ja lopun kokeilin molempia puolia. Serpentiini oli tiivis kumminkin päin.
Kokeiltiin 19.hypylle myös takaatörkkäsy-perjäsjättöä. Olen oppinut tekemään sen niin, että rohkeasti tönäsy taakse ja nopea kääntyminen, jolloin hartialinja vetää koiran hypyn yli. Sari puolestaan opetti, että eka veto vastaisella kädellä jonka jälkeen persjättö. Huomasi, ettei olla koskaan tehty näitä. Rölli järestäin liukui mun väärälle puolelle tullen hyppyjen välistä. Sain mä pari kertaa palkattua oikealle puolelle tulemisesta, mutta oli se niin huteralla pohjalla, ettei kantsinut kokeilla radalla. Siinä tulee niin kiire.


Viirukin pääsi alussa vähän rallattelemaan. :) Juoksi putkeen ja jotain hyppypätkiä. Pätkissä oli mm. kaksi takaaleikkausta peräkkäin (wow, toimi!), takaakierto, puomin alla olevaan putkeen takaaleikkaus ja valsseja. Viiru oli tosi innokas ja ihan treenien lopuksi se pääsi juoksemaan parhaan kamunsa Affun kanssa. Huterasti toimi luoksetulot, vaikka kiljuin, hypin ja juoksin. Help me!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti