sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Fyssari 24.2

Käytiin Patrician luona Lahdessa, ja molemmat pääsi hoitoon vihdoin. Viirulle ensimmäinen fyssari-käynti joten vähän jännitti mikä on tuomio.

Osasin valmiiksi jo pelätä liikkeiden esittelyä. Viiru oli ihan intona uudessa paikassa joten vetäminen oli ehkä liioitellun pahaa. Tavallisesta kävelystä ei tullut mitään, hihna vatsan ympäri ei hidastanut ollenkaan ja namin kanssa tuijotti vaan mua. Tässä siis opettamista!! (ihan kun me ei oltais yritetty :))

Olen opettanut Viirun tarjoamaan kyljelle menoa ihan liiotellun paljon, koska tässä on ollut vaikeuksia. Jos sitä yrittää yhtään pakolla laittaa asentoihin tai käsitellä niin poika on tosi jäykkänä, ja sen näkönen "mitä te teette mulle :(". Uutta Patricialla oli, että Viiru joutui menemään kyljelle pöydällä. Vähän se oli epäileväinen, mutta teki temppuna. Heti alkuun se kuitenkin onnistui pomppaamaan ylös, eikä todellakaan ollut menossa enää takaisin. Käänsin pään toiseen suuntaan, ja riitti se hämätäkseen pikkuista. Nyt oltiin vähän selkeämpiä otteissa eikä päässyt uudemman kerran karkaamaan. Parhaillaan meitä oli kolme pitämässä kiinni pikku bortsua!

Viiru ei siis näyttänyt nauttivan hoidosta, ja yritti muutaman kerran kertoa, että hän voisi lähteä. Viiru joko yritti roikottaa päätä pöydältä alas, ryömiä eteenpäin tai heilutteli etutassuja. Hyvä kuitenkin oli, että hoidettava kohta oli kuulemma aina ihan rentona. Jumeja löytyi ainoastaan hihnassa vetämisestä aiheutuneista kohdista: niska ja vatsa (jos olen laittanut hihnan vatsan ympäriltä). Neuvo olikin opettaa kerralla kunnolla vetäminen pois eikä niin, että tämä on jatkuvaa. Muutoin joudun kuulemma 1-2 vuoden kuluttua luovuttamaan ja siirtymään valjaisiin. JAIKS!

Yleisesti Patricia sanoi Viirun rakenteen olevan erittäin hyvä, eikä sille varsinaisesti tarvitse "rakentaa kroppaa". Niin ihana kuulla! Se on kuulemma kolmas koira joka on täydellinen. ;) Viiru sai ainoastaan jumppaliikkeitä selkärangan liikkuvuuden ylläpitämiseksi.

(Punnitsin Viirun niin se painoi tasan 16 kg.)


Röllistä ei puolestaan ole yhtä hyviä uutisia. :( yhyy, se oli ihan vinksvonks! Nämä ongelmat aiheutunut siis siitä kerrasta, kun hyppäsi siivekettä päin ja niskat taittui. Oikea toimintatapa olisi ollut laittaa samantien kylmää ja toistaa sama parin tunnin välein. Ei siis ihme, että on ollut vähän vaisu ja käyttäytynyt omituisesti. Se oli nimittäin oikeasti kipeä.

On tosi hienoa kuitenkin katsoa kuinka kiltisti Rölli on hoidettavana. Sillä on silmät kiinni, ja vaikka sattuu niin varmaan ymmärtää, että siitä on vain apua. Muutama vuosi takaperin niin en olisi edes unelmoinut tuollaisesta käytöksestä.

5 kommenttia:

  1. Käytän Tinolla tällä hetkellä aika usein valjaita... En sinäänsä pelkästään vetämisen takia, vaan tykkään itse enemmän valjaista kuin pannoista. Valjaat ovat tietenkin paremmat jos vetää paljon, mutta en kyllä vielä meinaa antaa periksi vetämisen suhteen. Tino kulkee jo kotikulmilla ihan sievästi, jos ei ole ympärillä ärsykkeitä, mutta uudet paikat ja agi-paikat aiheuttavat kyllä enemmän vetämistä.

    VastaaPoista
  2. Mutta valjaissa ei oikeen vetämiselle voi tehdä mitään, niin meijän meno liukkaalla on sellaista että mä liu-un perässä kun Viiru vetää eteenpäin. :D

    Meijän tää vetämisongelma on siis ihan oikeesti melko iso eikä kävely ole kuin suht hyvää rallin jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Hanna - tuo se pariksi päivää tänne kuurille... :-)

    VastaaPoista
  4. Joo todella täytyy! Mä olisin niin monessa asiassa hukassa ilman sua Mia!

    VastaaPoista
  5. Aah, ok, meillä Tino ei vedä enempää valjaissa ja komentamiset menevät läpi riippumatta onko valjaita vai pantaa.

    VastaaPoista