maanantai 31. tammikuuta 2011

Viiru treenaa + Röllin kisat

Käytiin Hittiksellä vapaatreenaamassa Viirun kanssa viikko sitten tiistaina. Ketään muita ei ollut paikalla joten saatiin olla ihan rauhassa. Otettiin puomin alastuloa, keinua, takaaleikkausta, pakkovalssia ja niistoa.

Aloitettiin pentukeinulla joka oli puolet matalampi kuin oikea. Laitoin tuolin keinun alle, ettei se laskeudu ollenkaan ja näytin namin päässä. Viiru juoksi ihan täysiä ja hirvitti aina, ettei se vaan tippuisi. Yritti muutamaan otteeseen karata keinulle uudemman kerran, joten taisi olla kiva este. Ens kerralla voisi lisätä pienen pudotuksen (0,5-1 cm).

Pentupuomista en löytänyt toista puolta joten tehtiin vaan alastuloa. Ensin tarjoamalla jonka jälkeen vauhdista sivusta. Mulla ei ollut hihnaa, kun oma liike muuttuu sillon niin paljon. Toimi loistavasti ja Viiru selkeästi osaa paikan. Harmi vaan ettei saanut otettua koko puomia.

Vahvistin takaaleikkausta. Tehtiin molempiin suuntiin ja myös vauhdin kautta.

Pakkovalssin ja niiston aloitin opettamaan ihan alusta. Tein jokaisesta kulmasta ja aina heittäen palkan haluttuun paikkaan. Jees toimi hyvin! Otin pakkovalssia vauhdillakin eikä ongelmia. Lukee ohjausta erittäin hyvin. Niistoa tehtiin ihan ekaa kertaa ja sitä täytyykin vahvistaa.

Tässä uusin video Viirun elämää 3. Jostain syystä musiikki ei kuulu mutta näkyypähän ainakin...

Ollaan satunnaisesti tokoiltukkin. Tarttisin vaan jonkun treenikaverin, kun en oikeen tiedä miten edetä. Vahvistan pääasiassa vanhoja juttuja.


Sunnuntaina oltiin Hyvinkäällä kisoissa Röllin kanssa (agi-agi-hr). Pysähty kaikille kontakteille ja mielentila oli mitä loistavin! :) Ei tapeltu yhtään ja teki heti ekasta käskystä. En edes päässy testaamaan irtiantamissysteemia kun antoi niin kiltisti pelkästä käskystä.

Eka rata oli hyvä paitsi kolmoshypyllä hyppäs siivekkeen läpi tehden kuperkeikan :( onneksi on fyssari jo varattuna, vaikka ei rölli näyttänyt olevan moksiskaan. Liikkeet olivat siellä ja näin jälkeenpäinkin olleet normaalit. Toki tuollainen jättää aina jäljet...

Toinen rata oli ihan kauhea profiililtaan. Vaarallisia kulmia kontakteille ja muutenki tuntui niin pakkoväännetyltä radalta. Lähdin radalle asenteella "kunhan päästään turvallisesti läpi". Ei todellakaan ollut näyttävän näköistä menoa, mutta melkeen nolla. Toka vikalla esteellä mun viskileikkaus ei näyttänyt yhtään siltä kun sen ois pitänyt ja rölli hyppäs hypyn takaisin päin saaden hyllyn.

Kolmas rata oli erikoinen. Ihan hauska vaikkaan ei kovin helppo. Kisoissa teemana oli selkeesti putkijarrutukset ja vastaanottavia valsseja sai halutessaan tehdä yllinkyllin renkaan taakse.
Hyppiksellä sika moni tuli renkaan ohi, mutta rölli selvis tästä kunnialla. Rata oli tosi hyvä paitsi rölli ei yhdessä kohdassa irronnut putkeen kun yritin itse lähteä toiseen suuntaan. Rytmitys oli vääränlainen.

 Lisäksi joka radalla mun pitäs kiinnittää huomiota loppuihi. Loppusuora ja takaaleikkaukset pitäs harjotella paremmiksi. Tuo irtoominen kun ei ole Röllissä luonnostaan.

2 kommenttia:

 1. Ihana video Viirusta! Ja Tinokin oli alussa mukana :)

  Viiruhan osaa jo paljon! Mun pitäisi ehdottomasti nyt ottaa toi sylkkäri treenilistalle, jäänyt vähän unholaan... Pentupuomiakaan ei olla tehty reilu viikkoon (puhumattakaan muista kontakteista). Tarvis sen pentukeinun ja jonkun idean ylösmenokontakteille.

  VastaaPoista
 2. niin, tosi paljon treenattavaa listalla :) meillä kepit on selkeesti se heikkolenkki johon pitäs panostaa. mutta musta se on niin tylsää..

  ja kyl sä selviit tavallisellakin keinulla.. tosta on vaan helpompi nostaa iso koira pois mut ei siin muuta eroa oo. emmä oo koskaan ennen tollasta edes nähnyt :D

  joo ja ylösmenot.. hmm. pitää vähän kysellä uudestaan elinalta nimittäin tänään viiru ei näyttänyt osuvan edes hyvällä tuurilla.

  VastaaPoista