sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Teemun opeissa

Oltiin viikonloppu Röllin kanssa kahdestaan. Ekaks lauantaina treenit ja sunnuntaina Teemun koulutus.
Treeneissä otettiin härkkimistä puomilla, keppikulmia, pöytää ja tiukkoja käännöksiä putkilta. 

Mulla on ollut kontakteilla sellanen olo, että Rölli tulee melkeen satavarmasti liikkeestä, jos ensin pysähdyn ja lähden uudestaan liikkeelle. Laitettiin Röpa hihnaan ja Hanna varmisti, ettei karkaa liikkeestä. No, yllätys yllätys ei se aikonutkaan! Kokeilin seuraavaksi ilman hihnaa ja tuli läpi liikkeestä. Hmm.. onko mulla sittenkin vähän viisaampi koira kuin uskoin. :D Sama rulianssi uudestaan ja hihnassa odotti nätisti, ilman ei. Kolmannella kierroksella ei enää karannut eikä hihnaa täten tarvinnut.
Tein myös pari taaksejääntiä niin, että lelu odotti edessä. Toimi hyvin.

Kepeillä samaa kulmatreeniä kuin aikasemmin. Nyt yritin lähettää kauempaa. Kun nami oli oikeassa välissä niin toimi, mutta ilman ei.. Rupesi kyttäämään edessä odottavaa lelua ihan liikaa eikä katse siirtynyt keppien aloitusväliin. Saatiin kuitenkin onnistumisia kun Hanna heitti lelun vasta keppien jälkeen. Harmi vaan kun tarttisin apukoutsin.

Ajattelin aloittaa pöydän opetuksen, kun se on vähän unohtunut sitten nuoruusaikojen. Kokeilin namilla ja lelulla, ja nami rauhoitti paremmin. Virheellisesti laitoin ensin namin lähemmäksi takareunaa sen sijaan, että etureuna olisi ollut järkevämpi. Tein ensin lähetyksiä ja toimi hyvin. Sitten lisäsin Röllille kaksi vaikeuttavaa tekijää joka oli ihan liikaa. Putken kautta ja ohijuoksu. Vaikka Rölli tiesi namin odottavan pöydällä niin meinasi melkeen joka kerta painaa pöydän läpi. Ens kerralla pilkon tehtävää vähän pienemmäksi.


Tänään Teemun koulutuksessa päästiin 20 minuutissa huimat 10 estettä. Mutta hei, ei se oo se määrä vaan laatu. ;)

Ensiks palkkasin putkijarrutuksesta pussilla. En ole edes varma ollaanko koskaan tehty Röllin kanssa tiukkoja käännöksiä pussilta. Otin tilanteen ratapätkällä ja toimi ihan täydellisesti! Selkeästi ollaan menty näissä nyt eteenpäin. 

2.esteenä olevalle putkelle oli tarkotus tehdä pakkovalssi. Tätäkään en varmaan ole koskaan tehnyt muille kuin hypyille. Siltä se eka näyttikin, kun juoksi puol metriä ohi ennen putkeen menoa. Palkkasin ja johan alkoi toimia. Teki niin pikkasen kurvin kuin vain voi. :) Teemu itseasiassa kertoi opettavan koirille nykyään pakkovalssin ja niiston 30-40 cm siivekkeestä. Ei siis ihan nuollen, koska tämä helpottaa  hyppäämistä. Tämä koskee varmaan enemmänkin maxi-koiria (ihan hyvä juttu viirua ajatellen!).

Vaikeinta ittelleni oli rytmitys pussilta putkeen. Ennen putkea ei saanut jäädä odottelemaan koska eteen oli kiire. En kuitenkaan saanut unohtaa koiraa seläntaakse jotta menisi myös putken. Tollasissa kohdissa Rölli meinaa helposti valua seläntaakse jonka seurauksesta mä pysähdyn onkimaan sitä ja katastrofin ainekset on kasassa. Melkeen aina tästä seuraa myöhästyminen seuraavasta tilanteesta tai muuta huonoa. Olinkin todella tyytyväinen kun saatiin tää sujumaan sika hyvin!! Kerrankin mä onnistuin. :)

Viimeinen ja vaikein este röllille oli kepit. Ne oli rojua vasten, ettei se yhtään hahmottanut mihin mennä. Näin on käynyt kerran aikasemminkin vastaavassa tilanteessa. Laitettiin lelu keppien alkuun jolloin se tajusi jutun. Tästä kohdasta ohjauksellisesti teki tosi haastavan se kun seinä tuli vastaan. Vetoa ei ehkä saanut tehdä niin laajasti kuin olisi halunnut. Tai en tiedä. Toinen iso juttu meidän kohdalla on, jos yritän vetää olkapäätä kääntämällä, Rölli ampaisee vastaiseen suuntaan. Jep, just niin kun videolla. Mun pitäs pitää rintama auki, mutta ei sekään auta jos koira ei hahmota keppejä. ;)

Paras ja suurin hyöty kurssista oli ehdottomasti keino vireen laskemiseen. Meillä on agitreeneissä lelun irtianto ollut viimeisen vuoden aikamoista tappelua, josta vire nousee entisestään. Teemu puuttui tähän ja sanoi, ettei mun pitäs lähtee tähän mukaan. Ratkasu on, että otan Röllin mun kainaloon ja toisella kädellä nostan sen päätä. Siinä se saa aikansa mussuttaa lelua. Kun tiputtaa, sanon irti ja otan rauhallisesti lelun itselleni. Jos Rölli yrittää varastaa lelun niin selkeä näppäsy, ettei käy. Tätä kutsuttiin "sheippaukseksi". Moni joka on nähny röllin vireen radalla niin ei varmaan usko, että se näytti jopa pikkusen uneliaalta!! :D Hah. Tätä pitää kokeilla ens kisoissa.

Annika oli ihana ja kuvasi Röllin treenit, kiitos!! Tässä VIDEO.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti