sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Elina 6

Viimeinen kerta pentukurssilla oli 12.1 ja seuraava kurssi alkaa kuukauden päästä 17.2. Treeneissä teemana oli takaaleikkaukset. Lelu laitettiin hypyn taakse laskeutumiskohtaan odottamaan niin, että koira näki sen. Ensin hinkattiin toinen puoli valmiiksi jonka jälkeen siirryttiin vasta toiseen. Eteneminen oli helpommasta vaikeampaan eli viskileikkauksesta 90 asteen käännöksen vaativaan (suora lähestyminen hypylle). Elina muistutteli rohkeasta päälleliikkumisesta, ja ettei tietenkään saa ensin vetää ja sitten vapauttaa. Toimi oikein hyvin.

Seuraavaksi tehtiin pieni ratapätkä:
                       ___
                    (         )
             I
                  __
   ----          

1. I-hyppy vasemmalta oikealle, 2. kauempi pää putkesta, 3. suoraan edessä oleva hyppy takaaleikaten, 4.----hyppy takaakiertona alhaalta ylös.

Takaaleikkauksessa kielsi ensimmäisellä kerralla, kun ohjasin varmistelematta. Kun lelu laitettiin hypyn taakse meni tosi itsevarmasti. Näitä pitää tehdä useampi toisto, ja harjoitella nimenomaan ratapätkillä. Yksittäisenä nimittäin toimi ilman leluakin tosi hyvin.
Yhden palkkauksen jälkeen Viipa meni takaaleikkauksen, mutta jouduin viemään vähän pidemmälle. Takaakiertoon lähti empimättä, mutta onnistuin omalla liikkeellä työntämään koko esteen ympäri. Jännää että jo pennulla on niin voimakkaasti tuo välimatkan pitäminen. Kun jäin parin metrin päähän niin meni täydellisesti. Elina oli sitä mieltä, että ei lähtisi opettamaan haltuunottamista vielä. Ensin irtoaminen ja sitten vasta käteen tuleminen.
Vielä se on vähän ihmeissään ratapätkillä, että jatkuuko tää oikeesti. En oo niin huolissaan vauhdista kun opettelee ensin alhasemmassa vireessä ja sitten lisää potkua. Itseasiassa Viirun virettä on tosi helppo nostaa. Pikkasen hetsaa "yks, kaks, kol" niin menee jo ihan kyttyrään ja lähtee ampumaan. Tätä mun kannattais lisätä jo osattaviin juttuihin.

Elinan kanssa oli puhetta rimoista. Sanoi tietty, että päätän itse mitä teen, mutta hän pitäisi rimoja jo heti alusta alkaen. Ei korkealla mutta niin, että oppii katsomaan rimaa eikä siivekkeitä. Sanoi, että oli ensin opettanut Dionille ilman rimoja tehden hyppytekniikkaa samaan aikaan, eikä tästä tullut mitään (sama tyyli kuin olin itse ajatellut). Lopulta kun rimoja otettiin mukaan niin koiran oli tosi vaikea suoriutua näistä (erityisesti käännöksistä) ja Elina joutui aloittamaan hyppyjen koulutuksen alusta. Ehdotus oli siis tehdä ehdottomasti hyppytekniikkaa sivussa kuten ennen, mutta ottaa rimat mukaan agitreeneihin matalalle.
Musta tämä kuulostaa itseasiassa kaikista järkevimmältä tavalta, joten taidan tehdä näin... Itsestään selväähän se on mitä koira lukee (rimoja vai siivekkeitä), jos alusta lähtien tarjotaan vaan toista. Edelleen olen todella maltillinen rimojen kanssa ennen kuin on vuoden ikäinen ja kuvattu.

Sivussa tehtiin vinokeppejä ja kulmat onnistui hurjan hyvin! :) ollaan selkeesti edistytty joululomalla parilla treenillä. Vielähän se ei handlaa vaikeimpia kulmia korkeassa vireessä (esim. putken kautta tullessa), mutta siitähän tässä on just kyse: alhasesta vireestä korkeempaan siirtyminen asteittain.

3 kommenttia:

 1. Mä käytän ohjaus- ja ratapätkätreeneissä samoja jump bumpeja kuin hyppytekniikassa. Ovat turvallisia, mutta este hahmottuu paremmin kuin pelkillä siivekkeillä. Eeva & Kumma

  VastaaPoista
 2. Me ollaan nyt käytetty bumpeja, mutta olen huomannut ettei Tino ehkä kiinnitä hirveästi niihin huomiota. Kun tein eteen-harjoitusta putkella ja parilla hypyllä (bumpit), niin suoritti bumpit vähän mite sattui, pojan hypyt olivat aika erikoisia...

  Itse muistelin että Patricia puhui että voi käyttää matalia rimoja (alle vuoden ikäisellä ranteen korkuisia), joten tuskin ne ovat hirveän pahasta. Olen itse ajatellut jatkaa jonkun aikaa bumpeilla BAT-hallin maton takia, kun pito ei aina ole ihan parhain pitkäjalkaisella pennulla.

  VastaaPoista
 3. Hittiksellähän ei edes ole olemassa speed bumpeja... ja kun kuljen bussilla niin omien raahaaminen on tosi vaikeeta. Tosin tästäkin oli puhetta, ja elina oli vähän sitä mieltä ettei ne edes ajaisi ihan samaa asiaa kuin rima.
  Noh, onneksi ei ihan hirveesti olla tehty eikä kauaa aikaakaan niin pojat on vuoden ikäisiä. Eipä tartte enää ajatella niin paljoa tätä rimojen nosto ongelmaa... :)

  VastaaPoista