sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Röllistä agility-valio!!!!

JEE, nyt se tuli! Hyvä Rölli! <3

Oltiin Jannakkalassa kisaamassa (2xagi). Ensimmäinen rata oli suht helppo. Radan vaikeus oli puomin linjasta 1-2 m upotetut putket, mutta Rölli irtoaa niihin hyvin. Jatkoon ei ollut mitään kiirettä, joten kohdat sai ohjata rauhallisesti. Ainut mitä pelkäsin, johon osa kosahtikin, että oikaisisin puomin päiden yli. Tästä kuitenkin nolla 2.sijalla. Edellinen koira oli jo valio, joten serti siirtyi meille. Nykyisin siis FI AVA Demimoon Cranberry. ;-)

Rölli liikkui tahmeasti molemmissa starteissa eikä lenkeilläkään riekkunut pahemmin. Monet muutkin valittelivat samaa koiristaan, joten varmaan kuumuus vaikutti. Rölli ei myöskään kulje hiekalla niin lujaa kuin nurmella.

Toisen radan alussa se oli tosi outo. Tein normaalit alkurutiinit: leikin aluksi, vääntelin namilla ja sitten pyysin vain odottamaan. Alkuun se yritti haukkua niin kielsin (vanha tottumus) sitten se muuttuikin hysteeriseksi haistelemisen suhteen. Estin ja kielsin (yleensä riittää että lopettaa yrittämästä), mutta ei! Rölli vaan yritti ja yritti jatkaa. Noh, ajattelin tarjota muuta tekemistä, mutta lelu ei kelvannut (?!). Namilla kuunteli, mutta tosi outoa!! Röllihän leikkii aina.
Näin jälkikäteen ajateltuna haju oli varmasti todella mielenkiintoinen ja kuumuus oli pehmentänyt sen pään? Muutoinkaan lelu ei ollut sen lempilelu. En ole uskaltanut ottaa lemppari palloa, ettei maalissa vaan sattuisi rähinöitä. Tuolla varsinkin sai varoa ihan muutenkin, kun lähtö- ja maalialue oli täynnä koiria. Hyvä kun eivät olleet ihan rata-alueella. Yksikin koira nappasi toista ja omistajat vaan naurahtivat, että tälläsiä nää on. Argh! Ei ollut kiva kävellä siellä Röllin kanssa.
Jatkossa ajattelin, että voisin ottaa parhaan lelun, ja antaa sen radalta tultua kädestä, ja mennä siitä kauemmaksi tyhjälle paikalle heittelemään.

Toinen rata oli profiililtaan paljon vaikeampi kuin ensimmäinen. Meillä rata meni ihan päreiksi jo alusta alkaen. Kolmannen esteen jälkeen rölli meni jaakotuksen jälkeen putkeen aan sijaan. En uskaltanut odottaa tässä tarvittavaa hetkeä, että olisi kääntynyt, koska karsinnoissa vastaavassa tilanteessa tuli mun väärälle puolelle. Toisaalta ei olisi ehkä kannattanut valita epävarmaa ohjausta.
Lisäksi Rölli meni kepeille väärältä puolelta, koska valui valssin mukana. Kohta oli todella ahdas, eikä tuntunut rataantutustumisessakaan hyvältä. Paras olisi varmaan ollut lähetys avokulmaan ja tiukka leikkaus toiselle puolelle. TÄTÄKÄÄN ei olla treenattu joten en vain uskaltanut kokeilla.
Viimeiseksi otettiin toinen hyl, täysin mun lukuvirheen vuoksi. Yritin tehdä poispäinkäännöstä hypylle varmistellen, jolloin sinkosi edessä olevalle renkaalle. Kuinka mä luinkaan tuon ohjauksen ajoituksen niin väärin...

Kaikista virheistä huolimatta tämä oli hyvä rata, koska Rölli pysähtyi kaikille kontakteille tassut maahan! Ja tästä tekee tosi hienoa se, että ainakin neljä edellistä rataa olen juoksuttanut kontaktit läpi. Nythän mulla on uusi kokeilu menossa, joka voi tehdä Röllin kanssa kisaamisesta tosi mieluisaa tai pilata meidän kontaktit täysin. Virheen tullessa pysäytän kontakteille, mutta nolla alla juoksutan läpi. TOIVON että oppi on tarpeeksi syvällä, eikä se keksi uutta keinoa narrata mua. Kontaktit ovat olleet tähän asti nipotuksen vuoksi hitaat, joten tämä voisi myös nopeuttaa niitä. Tällä tavalla saisin myös kaivattuja kisakokemuksia lisää nimittäin en vieläkään tunne Rölliä kunnolla radalla.


Viiru on myös treenannut pikkasen. Otettiin mökillä irtorengasta. Reiluun medi korkeuteen asti menee puhtaasti, mutta maksissa juoksee ali. Tajusi heti itse virheensä, mutta ei muuttunut epävarmaksi. Otin matalalla renkaalla pari toistoa ja lopetin.
Otettiin myös ennakoivia valsseja molempiin suuntiin. Viiru kokoaa itsensä niin ihanasti ja kääntyy pienimpiä reittejä. On se niin taitava! :-)
Ajattelin kokeilla puomin ens keskiviikkona, ja jos onnistuu niin rupean etsimään mölli-kisoja. Niin jännää!!

5 kommenttia:

  1. Onnea vielä valio-Röpalle ja kartturille <3

    VastaaPoista
  2. Onnittelut valioitumisesta:)
    Janakkalan kentän pohjassa on aika isoa kiviainesta. Essu on siellä ihan superhidas ja muistelen, että Marakin oli joskus aikoinaan siellä huomattavasti normaalia hitaampi.

    VastaaPoista
  3. Vaude, onnea!!

    Pitääkin muokata BATin sivujen uutista, teidän agisertin kyllä bongasin tuloksista mutta FI AVA jäi mainitsematta :)

    VastaaPoista
  4. Äh, pitäisi kommentoida aina heti, kun lukee jonkin blogipäivityksen, muuten se vähän jää :D Mutta onnea kauheasti!!

    VastaaPoista