maanantai 18. heinäkuuta 2011

Terveystulokset

Mulla on terve poika!! Viirun terveystulokset ovat vihdoin tulleet: kyynärät 0/0, lonkat B/A ja polvet 0/0.
Otimme myös lateraalikuvat selästä eli lannerangassa, rintarangassa ja kaularangassa on oikea määrä nikamia.

Ainoa harmittava uutinen oli, että Viirulla on molemmissa oikeassa ja vasemmassa olkaluun yläpään takareunassa n. 1 mm osteofyytti eli luupiikki. Nivelpinta on kuitenkin ehjä eikä ole merkkejä ocd-muutoksista. Tuo luupiikkihän ei vaivaa Viirua millään tavalla ja on todella lievä. Hoitava lääkäri kuulemma ei olisi itse edes huomannut muutosta. Luupiikit eivät välttämättä tule vaivaamaan Viirua millään tavalla, mutta nyt osaa tarkkailla asiaa paremmin ja puuttua mahdolliseen vaivaan ajoissa. Merkkejä häiritsevästä vaivasta olisivat ontuminen tai muutoin epäpuhdas liikkuminen. Jos ongelmia ei ilmeenny, ell ehdotti kontrollikuvausta vuoden kuluttua. Muutoin on kuulemma tärkeää jatkaa aktiivista elämää eikä mitään lisäravinteita tarvita.

Toki tuollainen "pienikin" vaiva häiritsee mua... Kyttään jo nyt niin tarkasti koirieni liikkumista ja huolestun pienestä, että tälläinen lisätarkkailu ei ole yhtään mieleen. Vielä kun Viiru on niiiiin tärkeä mulle, että olisin suonut virheettömän luuston enemmän kuin mitään. Ehkä pitää kuitenkin katsoa asiaa laajemmin, ja iloita muutoin terveestä, luonteeltaan ja rakenteeltaan täydellisestä koirasta. <3

 Näin sekavaa meidän paimennus pahimmillaan oli!
Rupesi loppua kohden sujumaankin

Ollaan me hiukka myös treenattu agilitya. Käytiin pari viikkoa sitten Jennan ja Karon kanssa kentällä ottamassa välistävetoa, päällejuoksua, niistosokkaria ja viskileikkausta. Kaikki sujui todella hyvin! Sain mennä päällejuoksussa rankasti ristiin, ja Viiru hoiti hypyn edelleen (pienen hinkkauksen jälkeen). Viskileikkaus ja niistosokkari olivat täydelliset. Välistävetoja onnistuin tekemään molempiin suuntiin kaksin kappalein. Huikeeta! Nami sopii niin hyvin palkkauskeinoksi näihin meille hankalempiin kuvioihin.
Keppejä olen ottanut mökillä (kujat, 6 kpl). Alkuun muistutus vanhasta, vaikkei näyttänytkään unohtaneen mitään. Hurja vauhti ja varmuus. Laitoin kujan piruuttain todella tiukalle n. 3 cm raolle, jos vaikka osaisi. Ekalla kiekalla hyppäsi viimeisen ohjurin, kun prässäsin liian kovaa "hyvä mene mene". Kun itse rauhotuin, osasi Viirukin hienosti. :-) Täytyy muutoinkin kiinnittää huomiota, ettei käskytys ole liian samanlaista jokaisilla kepeillä.

Kontaktit ovat kärsineet taon vuoksi. Nyt ruvetaan kuitenkin olemaan suht samassa kohtaa kuin viimeksi, joten voisin uskaltaa ottaa koko puomin. Olen halunnut, että Viirulla on suuri into pelkälle alastulolle, kun se näytti hetken hieman epävarmalta. Mökillä on kuitenkin vain aa ja haluaisin nimeonomaan harjoitella tätä puomilla.

Olen myös harjoitellut ahkerasti maahanmenoa missä tahansa tilanteissa. Nyt se menee jo aika kivasti salamana. Näinköhän toimisi jo lampailla. :-)

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti luupiikit eivät tule vaivaamaan Viirua, mutta hieno että terveyspuoli näyttää muuten noin hyvältä! Torstaina olis muuten taas kimppatreenit Ojangossa klo 18, jos oot täälläpäin :)

    VastaaPoista
  2. Jees mä tuun. Nähdään torstaina!

    VastaaPoista