tiistai 28. kesäkuuta 2011

Paimennusta

1. KERTA LAMPAILLA 20.6

Jännitti hieman nähdä, kuinka se oikein toimisi: pelottaisiko, kiinnostaisiko, olisiko se kuin omassa elementissään? Pahin pelkoni oli, että se vain haukkuisi pelosta lampaille. Onneksi ei kuitenkaan!

Mia ohjasi kaikkia koiria lampailla. Kehässä ei kuulemma tarvita kahta kokematonta. ;o) Mä kuitenkin haluan ehdottomasti tulevaisuudessa viedä sitä itse, mutta täytyy varmaankin mennä jollekkin kurssille sitä varten. Paimennus on niin uusi ihmeellinen maailma, josta en vielä ymmärrä juuri mitään.

Meillä oli ihan ok alku. Viiru oli kiinnostunut, vaikka selkeästi jännittikin hieman. Välillä se yritti hakea multa tukea, vaikka odottelin aidan toisella puolella. Siinä mielessä mun kanssa olisi voinut olla rohkeampi, jos vain olisin osannut oman osuuteni. Tosin sille tekee ihan hyvää tehdä myös muiden kanssa, kun on niin voimakkaasti mun perään.

Kun Spice liikutteli lampaita, Viiru kiinnostui enemmän ja meni edellä. Uskon sen saaneen itsevarmuutta toisesta koirasta, nimittäin kun Spice laitettiin pois, Viiru rupesi jarruttelemaan. Se meni Mian rinnalla tai vähän takana. Kerran se haukkui pelosta, muttei jäänyt siihen jumiin.

Tauon jälkeen mentiin uudestaan, jolloin meno oli jo selvästi parempaa. Edelleenkään meno ei näyttänyt paimentamiselta, mutta Viiru oli kokoajan enemmän itsevarmempi. Se rupesi jopa murisemaan kovana äijänä lampaille. :D


2. KERTA LAMPAILLA 26.6

Viiru on aina ollu paljon parempi toisella kerralla, kun on saanut sulatella asiaa hetken. En kuitenkaan uskonut näin suurta edistystä nimittäin nyt meno näytti jo alkeelliselta paimennukselta!! Enää ei tuijotellut mua yhtään tai haukkunut kertaakaan lampaille. Murinaa oli edelleen jonkun verran, mutta Mia oli sitä mieltä, että se katoaa ajan kanssa.

 "Räyh!"


Viiru näytti löytävän jo matalaa paimennusasentoa. Lisäksi se haki reunoja pitkin saadakseen lampaat nurkasta liikkeelle, ja vastaavasti lampaiden juostessa Viiru pyrki eteen pysäyttämään. Ou mai, oli niin mahtavan näköstä nähdä koira elementissään!!! Oli sika hienoa kun yhdessä kohtaa Mia päästi irti liinasta ja Viiru lähti tekemään kaarta. Kokoajan sillä on kuulemma ollut aivot mukana ja kuuntelee ohjeita. Niin hienon näköistä!

Kuvat © Anna Silvan

Nyt kehtaa ja uskaltaa lähteä Kevin Evansin oppeihin ensi sunnuntaina. Mia vie Viirua edelleen, mutta ehkä mäkin opin katsomalla. Niin jännää kuulla mitä mieltä paimennusguru on Viirusta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti