tiistai 7. kesäkuuta 2011

New look!

Mulla on hiukka luppoaikaa joten sivut uudistui! Vielä kun saisi uuden kaverikuvan Viirusta ja Röllistä niin vaihtaisin sen otsikon alle.

Myös Röllin lookki on uudistunut. Ai että se on komea! Ajattelinkin, että jos meidän agility tyssää niin ruvettaisko kiertämään kauneuskilpailuja. ;) Lajihan pitää valita koiran mukaan, niin siellä se vois kait oikeastikin pärjätä. (.... mutta ehkä me molemmat nautitaan enempi aksasta!!!)Kuten kuvasta näkyy ollaan treenailtu mökillä keppikulmia pelkällä sanallisella käskyllä. Hoen "missä kepit, missä kepit" kunnes kääntää katseensa oikeaan väliin niin vapautan. Ollaan muutama kerta tehty tuota, ja edetty jo noin pitkälle! Lähdettiin liikkeelle melkein suorasta. Huomasin lisäksi, että Röllille on super vaikeeta jos otan sivuttaisetäisyyttä sisäänpäin, vaikka se itse lähestyisikin tuosta reilusti helpommasta kulmasta. Suoralla lähestymisellä saan olla missä vaan, mutta pienelläkään kulmalla ei kestä sijoittautumistani. Tuossa toinen treeni joka olisi kiva saada kuntoon ennen karsintoja. Tällä edistymisvauhdilla pitäisi onnistua tavoitteessa. :)

Hullu Viiru on entistä hullumpi. Jos joku siis harkitsee bordercollien ottamista vain kotikoiraksi, nyt olisi hyvä aika tulla seuraamaan miltä sellainen näyttää alta kahden viikon kuluttua. Not nice!
Viime viikonloppuna Viiru oli mökillä vanhempien kanssa. Se sai olla vapaana valvonnan alla jo 1,5 viikon kuluttua leikkauksesta, koska sisällä olosta ei tullut mitään. Viiru kestää tekemättömyyden vielä jotenkin, jos kaikki muutkin ovat sisällä eivätkä puuhaile. Sen sijaan jos muut ovat ulkona ja Viiru yksin kotona niiin..... ei hyvää seuraa! Se siis haluaa edes nähdä mitä muut tekevät, joten se hyppii pöydille ja tuoleille ikkunoiden alle. Koska ulkona oli paljon porukkaa (rölli, isi, äiti), tuli sen juosta ympäri mökkiä tarkistamassa kaikki ikkunat säännöllisesti. Tässä tuli siis kaikki kielletyt: juokseminen (liukkaalla alustalla) ja hyppiminen. Ulkona sen sijaan lopetti juoksuyritykset suhisemalla ja käyttäytyi kuulemma muutenkin erittäin kiltisti. Sai kuulemma otettua pari löysempää juoksuaskelta, muttei muuta pahaa.

Lopulta koirat kuitenkin piti laittaa sisälle, kun jäniksiä rupesi vilistämään ympäriinsä. Rölli karkasi pikkumetsään yhden perään, ja Viiru haukkui yhtä pellon toisella puolella olevaa. Näistä voisi tulla hyvä rikospari nimittäin Viiru näkee elukat kaukaa ja Rölli haistaa jäljen.

Sisällä alkoi taas hirveä rumba. Nauratti vaan äidin viestisarja mulle: Rölli jäniksen perässä–Rölli kotona, mutta molemmat piti laittaa sisälle–Viiru söi salaattisi. Ei siis mennyt ihan putkeen.
Viiruhan ei edes tykkää salaatista, mutta nyt paineissaan syö kai kaiken maistamatta. Onneksi äiti yllätti sen joten pääsi huomauttamaan. Äiti oli kuulemma kuitenkin niin hämillään tilanteesta, ettei ollut tajunnut ärähtää ehkä tarpeeksi kovasti.
Illalla isi sai häätää sen olohuoneen pöydältä, johon oli hypännyt pokkana.


Viikolla käytiin sosialistamassa Viirua hevosiin. Tällä kertaa haukahti/murisi vain, kun hevonen ja varsa juoksivat lujaa meitä kohti. Lopetti kuitenkin huomautuksesta, eikä muutenkaan tuntunut pelkäävän ollenkaan.  Itseasiassa sitä kiinnosti tosi paljon mutta jännitti samaan aikaan. Kun hepat eivät huomanneet, Viiru meni niin lähelle kuin vain pääsi. Kuvasta kuitenkin huomaa, että muutoin pysytteli mun turvallisemmalla puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti