sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kirkkiksen kisat + treeniä

19.3 Kirkkiksen kisoissa Röllin kanssa agi-agi-hr. Agility-ratojen VIDEOT.

Ekalla radalla olin jälleen ihan jäässä. Joka kohdassa myöhässä tai pari metriä väärässä paikkaa. Kuin musta on voinutkaan tulla näin huono. :( Rölli tuntui valuvan kokoajan selän taakse, ja ainakin kerran sain polkea maata että haloo.. 11a, b kohdan ohjasin ihan väärillä käsillä, vaikka yleensä ne edes menee oikein. Työnnössä siis koiranpuoleinen ja vedossa vastainen (joissakin muissa työnnöissä käytin myös vastasta.. täh?!). Hassusti Herrala tuomaroi tuon kohdan: pienestä pyörähdyksestä kielto, mutta kun jatkoin sarjaa ei tullut hylkyä.
Ärsyttävää oli, että Rölli juoksi kummallakin kertaa aan ohi. :O Tosi positiivista kuitenkin, että pysähtyi kaikille kontakteille. Uudet keskittymisharkat toimii selkeesti.

Kepeille menoa en pitänyt pahana, vaikka huomasinkin vieressä olevan putken. Se oli kuitenkin niin kaukana, etten olisi uskonut Röllin valahtavan sinne. Eikä se oikealla rytmityksellä olisikaan mennyt. Mun pakka oli vaan kokoajan niin hajalla.

Huom! Lisäkritiikkinä tältä ja melkein kaikilta edellisiltä radoilta: juokse loppuun asti!!!!!!!!! Ärsyttävää katsoa videolta mun löysäilyä. Ei ihmekkään, että Rölli rupee himmailemaan näissä.

Toiseen rataan olin tosi tyytyväinen. :) Ajattelin korjata kaarratukset sanomalla röllin nimen ennen tiukkoja kaarratuksia. Jokainen käännös oli niin hyvin kasattu, ettei mitään järkee. Kakkoshyppy oli ihan unelma.
Pelkäsin 4-5 hyppyväliä, että lähtisi valssin liikkeen mukana aalle. Meni kuitenkin tosi hyvin, mutta jälleen eksyin jatkosta. Kepit oli yhtäkkii ihan mun edessä ja vein rölliä kakkosväliin. Tätä ja aata lukuun ottamatta rata oli ihan huippu! Nyt saatiin tekemisen meininki takaisin. :)
Loppusuoralla juoksin paremmin, vaikka armoton video näyttää pieniä himmailun merkkejä edelleen.

Meillä oli Annikan kanssa pieni uhkaus vaihtaa koiria, jos ei ole mahdollisuutta tuplaan. Sehän toteutettiin ja hullut koirat vaihdettiin hermostuneiden ohjaajien kesken. Pojat oli pikkasen hukassa ja taisi löytyä lääke röllin rauhoittamiseen ;) VIDEO. Olipa hauskaa!! Kukaan ei edes muistanut edellisiä hyllyjä tuon jälkeen.

Ahkerana treenaajana lähdin vielä Viirun kanssa Sporttikoirahallille. Otettiin pientä ratatreeniä, ja ekaa kertaa tippui pikkasen matalia rimoja. Olikohan se vähän paineissaan, kun joutui odottelemaan kisoissa....
Tehtiin vinokeppejä suoralta lähestymiseltä ilman apuja, ja lisäksi totutin ohjureihin. Ekalla kerralla meni tosi hitaasti ja matalana, kun tais vähän jännittää. Seuraavilla kerroilla ei huomannut eroa normaaliin. :)
Tehtiin myös pari toistoa perussarjaa kuudella hypyllä. Korkeus oli 10 cm, mutta kohta voisi ruveta vähän nostamaan.

Tässä vielä lyhyt VIDEO Viirun kanssa puuhailusta KKK:n kisoista.

6 kommenttia:

 1. Röllillä ainakin näytti olevan hauskaa kisoissa.. :) Se on hassu kun se tuntuu näyttävän samalta kuin välillä Inkankin meno, osittain päätöntä irtoilemista mutta sitten taas jotkut edessä olevat esteet jää suorittamatta.. Onkohan joku rotu-ominaisuus? ;)
  Siistiä että kontaktit toimii, me kannustetaan teitä ässämmeissä ja karsinnoissa :) kun itse olen katsomossa.. :/

  VastaaPoista
 2. Hehhe en tiiä onko meillä poikkeukset vai oliko siiri poikkeus hullujen seassa :) se ei nimittäin ikinä kieltänyt ihmeellisesti...

  Jos sulla on pidemmän kokemuksen kautta tullut vastauksia tohon mysteeriseen käyttäytymiseen niin kaikki apu on tervetullutta! musta vaan tuntuu niin hassulta että edessä olevalle esteelle ei voi mennä. Etenkin kun aa on niin iso ala, että tuntuu kuin pitäisi tehdä enemmän töitä kiertääkseen sen kuin suorittaakseen oikein. :D Tuskin mikään jumikaan kyseessä kun Rölli käy säännöllisesti fyssarilla...

  Saas nähdä Lea oonko sun kanssa katsomassa, jos tää tulostaso jatkuu ;)

  VastaaPoista
 3. En mä oikein tiedä mistä tuo johtuu mutta Inkalla ainakin oli tai no on se, että se käy niin kuumana ja odottaa estekäskyä mutta kun estekäsky tulee, pienen borderin näkökenttään ei vaan ilmesty sitä kyseistä estettä.. Höh.. :D En mä usko että jumi on kyseessä, ehkä enemmänkin just sitä ettei pysty juuri sillä hetkellä keskittymään. Esim viime vuoden sm kisoissa finaaliradalla oli keinu edessä mutta Inka ei niin tajunnut sitä, tietty voi olla että ohjauksessa oli vikaa mutta kyllä kokenut konkari (tai ainakin pitäisi :D) menee esteelle vaikka käskyä ei välttämättä tulisi ja ohjaus olisi huono.. :D

  Eli summa summarum, mysteeriä ei selvitetty mutta luulen kyllä et kuumentuminen ja keskittymiskyvyn puute.. Ainakin meillä :)

  VastaaPoista
 4. Tarkottaaks tää et kuumumisin ohella ollaan just jotenki selvitetty kontaktiongelma.. mut nyt meillä on vielä esteitten ohitteluongelma. Ei hyvää päivää Rölli! :D miks must tuntuu et kaikki menee aina vaikeimman kautta meillä :D

  Ei vaan me jatketaan treenaamista ja toivotaan, että kokemuksen kautta häviäis eikä joskus muistettais edes tälläsen ongelman olemaassaoloa! "Kyllä se joku päivä..."

  VastaaPoista
 5. Haha, en tosiaan tiedä. Kysy joltain kokeneelta terrieri-ihmiseltä josko jollain olis jotain vinkkiä antaa? :D Eikä toi välttämättä päde kaikilla mutta mitä täällä tampesterin suunnalla seurannut terrierimerkkisiä koiria niin joillain on samankaltaisia ongelmia.. Tosin ohjauksessakin hyvin pitkälti voi olla vikaa. Että tiedä nyt sitten.. :D

  Ja aivan varmasti, kyllä se joku päivä :)

  VastaaPoista
 6. joo mut kyl mä veikkaan et toi mielentila on yks seikka. kun turhautuu vähän huonoon ohjaukseen niin tekee vaan jotain: puree, sinkoo täysin eri suuntaan tai muuta yhtä järkevää. että eiköhän sulla ole perää tossa ajatuksessa :)

  VastaaPoista