lauantai 5. maaliskuuta 2011

Elina 2.1 +itsepäinen Viiru

Jee vihdoin ohjatut treenit pääsi alkamaan parin viikon pakkasten jälkeen!

Käytiin läpi 8 esteinen rata, mutta kaikki ehtivät tehdä vain viisi. Siinä kerkesikin tulla pöytä, sivuttaisetäisyys, takaatyöntö, vekki ja poispäinkäännös putkeen. Ihan kunnolla uutta ja vanhan kertausta.

Pöytää en muista ollaanko koskaan edes kokeiltu. Aloitettiin opetus siis alusta laittamalla lelu pöydälle ja lähettämällä kauempaa. Yritin ehtiä mukaan revittämään lelua ennen kuin Viiru hyppäsi pois. Koska haluan asennon olevan maassa niin tehtiin myös ilman lelua ja liikkeellä lähettäen. Käskin pöydällä aina menemään maahan jonka jälkeen vasta alkoi revittäminen.

Sivulle törkkäsykin opetettiin alusta laittamalla lelu muurin jälkeen. No problem, ja ilman leluakin toimi. Takaatyöntö peruskauraa ja kuulemma kokosi itsensä hyvin tiukkaan käännökseen. Lähti myös hyvin vekkiin. Ainut mistä saatiin kunnon rakentavaa palautetta oli poispäinkäännös putkelle. Meni ekallakin kerralla ihan oikein mutta ohjaan kuulemma kuin pikkukoiraa. Olen kokoajan iholla kiinni, kun antamalla tilaa voisi mennä entistä lujempaa. Tuntui myös varmemmalta!

Vapaatreenipuolella otettiin keppejä ja hyppy-rengas-hyppy-putkeen -suoraa. Kepeille imee hyvin kun tekee hetsauksen. Suora lähestyminen putken kautta onnistui, mutta pienikin kulma sai viirun vetämään täysiä ohi. Selkeästi putki saa siihen hulluuden aikaseksi nimittäin hyppyjen kautta on onnistunut vaikeatkin kulmat.

Hypyistä Elina sanoi, että korkeuden nostaminen olisi hyvä pikkuhiljaa aloittaa. Kuulemma jos ainoastaan hypyttää matalilla rimoilla, niin bortsut oppivat helposti laakahypyt. Nyt voisi jo kuulemma tämän kuukauden aikana nostaa rimat 35 cm. Kuukauden välein korkeutta lisätään 10 cm, jos rimat pysyvät treeneissä ylhäällä. Jos koira on luonnostaan hyvä hyppääjä, voi korkeutta lisätä nopeamminkin. Puolestaan jos on vaikeuksia niin rauhoitetaan tahtia. Näin siis 50 cm saakka. Olisi kuulemma erittäin hyvä, jos 13-14 kk oltaisiin päästy 50 cm. Tästä eteenpäin nostetaan kuukausittain enää 5 cm, koska korkeutta rupeaa olemaan niin paljon.

Uskallan nostaa rimoja pikkuhiljaa, vaikka Viirua ei ollakkaan kuvattu. Kuulemma kuvaus on parasta tehdä vasta 1,5 ikäisenä joten siihen asti aion odottaa. Patricia kuitenkin sanoi viime käynnillä Viirun rakenteen vaikuttavan niin hyvältä, ettei usko kuvauksista ilmenevän mitään ihmeellistä. Liikkeet ym ovat olleet hyvät eikä mitään merkkejä esim OCD:sta tai muista vaivoista.
Pidän kuitenkin silmät auki ja maltilla edetään!


Yleisesti sellainen huomautus, että Viirun hihnassa käveleminen on kokenut suuren edistysaskeleen. Jeeeeeeeeee! Patrician innoittamana olen ottanut uuden terävän käskyttämisen tässä puuhassa. En käytä voimaa yhtään entistä enempää, "EI" on napakka ja vähän pelottava. Sydäntä särkee yrittää olla julma sille (ja ihmisten katseet on kauheita!) mutta tää tepsii. Alkumatka täytyy muistutella, mutta loppumatkasta harvemmin tarvitsee sanoa mitään. :) ihanaa! Tänään käytiin äidin ja röllin kanssa lenkillä niin sekään ei vaikuttanut pahemmin viirun hihnakäyttäytymiseen.

Niin ja Viirulla taitaa olla pikku murkkuikä. Ollaan tapeltu, että mennäänkö jäälle omine lupine vai kun mä vasta sanon. Poju yllätti kerran itsepäisyydellään juoksemalla KAKSI kertaa peräkkäin keskelle jokea ja mä ärisin rannassa. Nyt enää vaanii reunassa saako mennä, mutta helposti livahtaa jos silmä välttää. aijaijai..
Toiseksi automatkoillahan viiru on aina pelkääjän penkin jaloissa. 7 vko pentuna protestoi kolme kertaa tätä vastaan jonka jälkeen matkat ovat sujuneet mutkitta. Noh, nyt edestakas turun reissulla Viiru keksi, että penkillä olisi paljon mukavampi. Ensinnäkin autoon mennessä yrittää jo tarjota penkkiä, mutta myös automatkan aikana saan pieniä vihjeitä. Viiru tietää tasan tarkkaan, ettei etutassuja saa nostaa penkille. Se olikin vähän ovelampi kun nosti etutassut ilmaan ja kurkki ikkunasta miltä näyttää. Mun oli vaikea olla sille julma kun oli niin kekseliäs. :D Takastulomatkalla puolestaan tarjosi 2on-2off:ia niin, että takajalat nousi penkille. Hmmh, ei näinkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti