tiistai 19. huhtikuuta 2011

Viiru&Lucky

Käytiin sunnuntaina Hannun kanssa Ojangossa treenailemassa nuorten kanssa. Hannu on tehnyt Luckyn kanssa Prahassa pikkasen agilitya, mutta molemmat ovat hyvin uusia harrastajia lajin parissa. Käytiin läpi kepit, puomin alastulo ja takaaleikkaus putkeen. Tsekeissä niillä ei ole vino tai kujakeppejä, huoh.... Lucky ei ole ihan liikaa namien perään mutta aivan HULLUNA leluun.
Kepit pitää siis opettaa perinteisellä metodilla kädellä koukkimalla. Namin kanssa yritti tarjota mm. maahanmenoa pujoteltaessa eikä kunnolla imuttanut namikättä. Vaihdettiin sitten leluun. Huhhuh! Ei ole aloittelijalla ihan helpoin projekti :D Lucky menee superlujaa alusta lähtien ja oppii super nopeasti mistä kuuluu mennä. Ensimmäistä väliä alkoi tarjoamaan jo ihan itsekkin, mutta mulla oli kiire siirtää lelu toiseen väliin kun se jo kerkesi käydä kiinni. Sainkohan kaksi onnistunutta neljän kepin pujottelua sen kanssa. Täytyykin pikkasen treenailla, että saisin edes opetettua Luckylle rytmin, jotta Hannulla olisi vähän helpompaa jatkossa.

Puomilla keskittyi ihan superhyvin, kun siltä vaadittiin ja oli selkeä. Sen sijaan jos ohjeita ei tule niin tarjoaa itse jo sataa eri asiaa käskyttäen. Tosissaan ei helpoin aloittelijalle mutta aivan ihana pakkaus! :) Kyllä noista vielä hyvä pari tulee, ainakin motivaatio ja suhde on kunnossa. Sehän on tärkein perusta.

Lucky kestää myös lelun jättämisen muualle odottamaan, ja suorittaa siitä huolimatta vaadittavat esteet. Hetsaamalla lähtee tykittämään, vaikka Hannu olisi millä puolen tahansa. Yritys on todella kovaa, ja uskonkin, että pari etenee kesällä huimasti agilityssa. Ihanaa kun mökillä on muutamat esteet niin sielläkin päästään kokeilemaan!


Viiru puolestaan otti uutta pentupuomia (entistä pidempi ja ohuempi). Ensin normaalisti ilman hihnaa tai muita apuja. Ei ongelmaa kummaltakaan puolelta. Halusin kokeilla tulisiko siihen lisää draivia, jos kutsun puomin päädystä lelun kanssa. Tulihan sitä, ja hyvä kun enää pystyi pysähtymään. Näitä pitää ottaa aina välillä!

Lisäksi otin kujaa melko kapealla (muistuttaisi enempi vinokeppejä). Nyt toimi normaalisti ja haki mistä vaan. Tein myös ekaa kertaa takaaleikkauksia molemmin puolin eikä näissä ollut mitään ongelmaa. Pikkuhiljaa rupean häivyttämään ohjureita.

Otin myös harmaita hiuksia synnyttävää päällejuoksua. Pidin lelua laskeutumiskohdassa, mutta siitä huolimatta meinasi pari kertaa juosta koko esteen ohi. Loppua kohti toimi paremmin, mutta tiputtamalla lelun ei kunnolla onnistunut. Sama ongelma kun viime treeneissä, että mä en ehdi tarpeeksi pitkälle jotta viiru näkisi jo valmistelevalla askeleella mun tiputtavan lelun kauimmaiselle siivekkeelle. Ehkä mä en liiku tarpeeksi rohkeasti kun pelkään sen tulevan ohi? Pitääpä kokeilla lelu maassa ja juosten niin lujaa kun pääsee vastakäden ohjaus kuitenkin päällä. Uskon sen tosin menevän hypyn ohi :/

Loppuun videoitiin pientä ratapätkää. Siinä oli vastakäteen reagoiminen heti alkuun ja melko vaikea putkelle takaaleikkaus. Luonnollisesti se epäröi vaikeissa kohdissa pikkasen, mutta menipähän kuitenkin joka kerta. :)

2 kommenttia:

  1. Meillä on ihan samat ongelmat päällejuoksun kanssa... Nyt en taas ole tehnyt sitä vähään aikaan, hitsi kun on niin paljon mitä pitäisi harjoitella.

    Toi Ojangon pentupuomi on muuten hyvä :) Tino on myös tehnyt aikuisten puomia, mutta yleensä vaan pari toistoa per treenikerta, jos edes niin paljon.

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta, mutta onneksi on koko elämä aikaa treenata :)
    Me ollaan otettu vasta pari toistoa isolla puomilla.. pitäs lisätä treenilistalle sekin :D

    VastaaPoista