sunnuntai 7. elokuuta 2011

Viirun viikon agiliidot

Alkuun Röllin FI AVA VIDEO.

Viiru puolestaan on päässyt paristi treenaamaan Ojankoon ja mökille. Ojangossa yritin tehdä koulutukseen suunnittelemani 1-luokan tasoisen radan. Ryhmäläiset olivat niin taitavia, mutta me oltiin kaukana niiden tasosta.. Ensinnäkin Viiru tuntui hyppäävän vähän huonosti 45-55 cm rimoja. Liekö johtuvan lyhyestä rimasta vai mistä? Pitää tosin tehdä taas pitkästä aikaa hyppytekniikkaa, niin ehkä ongelma katoaa. Huonoon hyppäämiseen saattoi vaikuttaa myös epävarmuus, koska tyyli muuttui mielestäni virheiden jälkeen.

Takaaleikkaukset eivät sujuneet yhtä hyvin kuin aikaisemmin, vaikka (lopulta) tekikin ne. Muurilla takaaleikatessa muuttui suorastaan epävarmaksi. Meinasi herkällä ponnistaa palikoista, joten suosiolla laskin korkeutta. Siitä huolimatta epävarmuus oltiin jo saavutettu, joten Viiru ei liikkunut normaalia vauhtia. Jannekin kommentoi, että tosi herkkä ja hakee ohjeita multa jatkuvasti. Irtoamistreeniä siis lisää!
Loppupätkä sujui paremmalla temmolla, mutta perinteisesti loppusuoralla oikaisi ensimmäisellä yrittämällä okserin, jotta pääsisi nopeammin lelulle. Tein suoran tuon jälkeen kahdesti onnistuen.

Tauon jälkeen tein paristi 6 esteen vaikeamman version radasta kuitenkin ilman takaaleikkauksia. Tämä tuntuikin normaalilta hyvältä ja nopealta menolta. Huomaa vaan tosi voimakkaasti kuinka heikkoa Viirun irtoaminen on. :( Yritän nyt panostaa siihen loppu kesän nimittäin Hittiksellä on niin pieni treenitila, ettei siellä saa laitettua kahta hyppyä enempää peräkkäin.

Puomi on tällä hetkellä ehkä heikoimmassa kunnossa.. Kokonaisella eteni hitaasti, mutta suoritti kuitenkin teknisesti oikein. En saa mielestäni kuumennettua Viirua tarpeeksi alastulo harjoitteessa. Kisojen sivussa/muiden koirien treenailessa loikkaa yhdellä askeleella alastulolle. Yksin vapaatreenatessa menee muutamalla askeleella, eikä muutoinkaan vedä/riuhdo alastulolle niin kuin haluaisin. Plaah.. ehkä tämä palaa takaisin. Ennen taukoa puomi oli niin mahtava ja nopea.

Mökkitreeneissä olen ottanut keppejä ja hyppysuoria. Kepit Viiru tekee mahtavasti! :-) Kohta ne on jo suorana. Saiskohan ne suoraksi ohjureiden kanssa jo ennen koulujen alkua... Paitsi eihän meillä kiirettä ole. Ei me kuitenkaan päästäisi kisaiän täytyttyä kisaamaan. Tässä viime treenit:Estesuoralla oli 3 hyppyä ja putki kaarella. Onnistui molempiin suuntiin, ja lopuksi ilman leluakin! Hannu vain näytti putken kaukaa ja mä lähetin. Ja Viiruhan tykittää kovaa. :-)
55 cm rimoilla taas loikki hassusti. Ensimmäiset paremmin, mutta viimeinen huonosti. Estevälit olivat ehkä 6 m. Laskin taas suosiolla 45 jottei nyt ainakaan oppisi hyppäämään hassun näköisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti