lauantai 13. elokuuta 2011

Ratatreeniä+hyppytekniikkaa

Viirumiiru.... päässyt jo ihan ratatreenin makuun! Edelleenkin kyseessä oli 1-lk:n tasoinen 14 esteen rata, jonka teimme kahdessa pätkässä. Tässä tuli selkeästi esille meidän vahvuudet ja heikkoudet. Viiruhan kyllä irtoaa esteille, muttei niin kuin 1lk:n radalla kuuluisi. Pystyn siis lähettämään sen hyvinkin kaukaa suorittamaan tiettyä estettä, vaikka itse alankin sijoittua uuteen paikkaan (Rölli ei tässä edelleenkään kauhean hyvä?!). Kuitenkin itsenäinen eteneminen ilman selkeää lähetystä on todella haastavaa. Vaikka esteet olisivat suoraan edessä niin kysyy ja ohittelee jatkuvasti, sellaista nuoren koiran estehauttomuutta. Janne tosin oli sitä mieltä, että mun käskyt on vaan niin myöhässä, ettei Viiru saa ohjeita minne seuraavaksi. Joskus jopa unohdan kokonaan sanoa käskyt, wuups.

Kepit meni ok, mutta hyppäsi viimeisen ohjurin yli kahdesti ekaa kertaa ikinä. Sukuvikaa? Tino veli on kai juuri päässyt tämän ongelman yli. Liekö siirtänyt ongelman meille? :D

Puomi oli myös ok. Ei tietenkään samaa hurjaa vauhtia kuin ennen taukoa, mutta laukalla kuitenkin. Eiköhän tää tästä samoilla kikoilla nopene.

Voisin vähän kirjata ylös Viirun esteosaamista tällä hetkellä.
- Osaa radalla: hyppy (max 55 cm), muuri (medi), okseri, pituus, putki, pussi, puomi, aa, kepit kujalla
- Osaa yksittäisenä: rengas (alta maxi), muuri (maxi), pöytä (medi)
- Opettamatta: keinu, suorat kepit


Seuraavana päivänä tehtiin hyppytekniikkaa. Ensin tein perussarjaa neljällä hypyllä  kaksi toistoa –nämä sujui hyvin. Seuraavaksi otimme hyppysarjaa pitenevillä esteväleillä (5-6-7-8-9) –ei mitään ongelmaa. Rakensin vielä loppuun etäisyyden arvioinnin (6-6-6-9-->13). Ensin siis yhdeksällä jalalla, jonka jälkeen siirsin viimeistä aina jalan kerrallaan 13 asti. Kaikilla toistoilla teki in-and-outtina.
Viimeisenä otin vielä perussarjaa. Ekaa kertaa ikinä kierrätin sarjaan "takaa" molemmin puolin. Ensimmäisellä toistolla pysähtyi keskelle sarjaa kysymään "minne nyt?". Tajusin sitten antaa käskyn "takaa, eteen" niin johan sujui taas hyvin. Vihoviimeisenä kerta perussarja suorasta lähetettynä.

Olin ihan intona, että kuinka kivasti se loikkii. Tänään sitten otin mökillä korkeuden arviointia niin näytti paljon huonommalta mun silmään. :( Ehkä se vähän sähelsi eikä ollut parhaassa vireessä..

5 kommenttia:

 1. Voi apua, toivottavasti Tino ei ole tartuttanut keppi-ongelmaa Viirulle! Tino on onneksi nyt tehnyt keppejä tosi hyvin, mutta olen edelleen pitänyt tuplaohjureita 10. ja 12 kepin välissä ja muutenkin viimeiset pari väliä leveämpänä. Ehkä uskalletaan kokeilla yhdellä ohjurilla keskiviikkona...

  Ensi viikon maanantaina (22.8) olisi muuten HAU:n epikset Purinalla... Mölleillä ei keppejä, keinua eikä rengasta. Ajattelin että voitais mennä :0 mutta voi olla että medi-radalle, kun en ehkä ehdi nostaa hyppykorkeutta siihen mennessä tarpeeksi.

  VastaaPoista
 2. hehhe, toivotaan että tinon keppiongelmat on ohi ja meidän jää lyhyeen. :D

  Mä lähden turkuun jo sunnuntaina joten en pääse epiksiin.. olis ollu tosi kiva, mutta pitää kattoa jos joku perjantai olis vaikka jossain täällä lähellä.

  VastaaPoista
 3. Perjantaina 2.9 Ast:llä epäviralliset ;)

  VastaaPoista
 4. Oi oi, vois harkita :) En ole ihan varma menenkö nyt ma... Ei nyt olla edelleenkään tehty A:ta. Lisäki hypyt max 45-50 cm, joten pitää sitten mennä medeihin.

  VastaaPoista