maanantai 12. heinäkuuta 2010

Treenejä ja mökkielämää

Viime vkl oli Teemun ja Niinun kurssi AST:lla, johon pääsin peruutuspaikalta. Kurssi oli todella hyvä, ja pitkästä aikaa sain paljon uutta ajateltavaksi. Teemun ajatus, että nuorelle koiralle ei välttämättä tarvitse olla helpompia ratoja, oli mielenkiintoinen. Ymmärrän ajatuksen, ja siinä on paljon perää. Tarkoitus on pilkkoa tehtävät tarpeeksi pieniin osiin, jotta ne saadaan onnistumaan "pennunkin" kanssa. Tarkoitus ei siis todellakaan ole saada suoritettua mahdollisimman montaa estettä kerralla.
Tässä musta tuntuu, että ollaan epäonnistuttu totaalisesti Röllin kanssa useampi vuosi. Ongelma ei ehkä olekkaan ollut liian vaikea rata vaan, väärät määränpäät. Olen yrittänyt saada koko radan toimimaan kunnes tökkää, mutta aina pitää muistaa treenin tarkoitus. Joko tekniikka treeni, jossa otetaan tietty pätkä ja palkataan. Näin tulee onnistumisiakin, mikä kohottaa Röllin itsetuntua joka joskus agilityssa on ollut todella huono. Toinen vaihtoehto on nollaradan tavoittelu, jolloin pitkät kurvit tai vitskat eivät häiritse. Vain hylyn tullessa lopetetaan ja uudestaan. Jälkimmäistä tapaa ei Röllin kanssa varmaankaan kannata vielä ottaa kunnes ollaan saatu radan eri tehtävät toimimaan. Eli siis enään ei koskaan treenata ilman määränpäätä, ja mielummin vähän hyvin kuin paljon huonosti!!!

Olosuhteet viikonloppuna oli aivan järkyttävät. Oli niin kuuma, että piti välillä miettiä, onko ihan järkevää vai ei. Rölli on aina kärsinyt kuumuudesta, mutta toisaalta täytyyhän vaikeissa olosuhteissa treenata jotta tilanne paranis. Ensi vkl tilanne ei nimittäin ole yhtään sen parempi.
Vauhti ei juurikaan jos ollenkaan laske, mutta ajatus katoaa helposti. Esim agirodussa lauantain viimenen rata oli aivan kaaosta. Ei ollut levännyt häkissä ollenkaan, joten ehkei ihmekkään jos ajatus ei enää pelaa kunnolla. Karsinnoissa ollaan sitten opittu virheistä, joten Rölli viettää aikaa mahdollisimman paljon viileässä hotellissa, jossa se nukkuu minkä kerkeää.

Viime viikonloppuna testattiin palautusjuomia ja näytti toimivan hyvin. Sunnuntain treenin jälkeen Rölli suostui juomaan koko kipon kotona eikä mennyt aikaakaan, kun oli jo normaali itsensä. :) Vähän nimittäin pelästyin, että tuliko tehtyä liikaa, kun jäähdyttely lenkillä viiden metrin välein yritti päästä varjoon lepäämään. Onneksi se kuitenkin juoksi jo samana iltana ympäri pihaa ja kävi haukkumassa naapurin koiratkin.

Tiita on ollut todella leikkisä ja vähän hullukin. :) Juoksee minkä kerkiää, eikä helle tunnu hidastavan vaan päinvastoin! Tänään tultiin mökille ja mentiin uimaan niin Tiita oppi hyppäämään laiturilta (muut eivät sitä tee). Noh, ei aikaakaan niin Viiru meni perässä!! :D huhhuh, Rölli nyt ei sentään vaikka muuten tykkää uida paljon.
Tämä oli nyt eka kerta kun Viiru ui kunnolla, ja mun silmään se näytti hyvältä tyyliltä. Ei ainakaan yhtä huono, kun Siiri joka näytti uidessaan ihan hukkuvalta ja häntä soijoitti suoraan taivaaseen....

Lisäksi otettiin kaikkien koirien kanssa hyppytekniikkaa kolmella hypyllä, mikä oli ensimmäinen kerta Viirulle ja myös Tiitalle. Aika päteviä olivat koirat!! Viimeinen hyppy tuotti eniten vaikeuksia Tiitalle ja Röllille, joten pitäiskö laittaa sitä pikkasen kauemmaksi (ne siis laskeutuvat niin lähelle, etteivät kerkeä tekemään tarpeeksi tasapainoista hyppyä vikalle vaan ennemminkin juoksevat sen läpi)? Itse en ihan mestari ole näissä puuhissa... :S
Viiru oli loistava ekoilla kerroilla, mutta sitten kolmas kerta hajosi alussa mutta korjasi loppuun. Ajattelin sitten ottaa vielä kerran, että loppuisi hyvään suoritukseen mutta sitten osui kaikkiin hyppyputkiin eikä todellakaan ollu hyvä. No.. lopetin siihen kun mietin, että menee vain huonompaan suuntaan, että olisiko motoriikka loppunut. Jälkiviisaana olisi pitänyt lopettaa toiseen kertaan, mutta seuraavassa treenissä en tee samaa virhettä.... :( siihen menee tosin hetki, kun Patricia sanoi että kerran kuukaudessa voi tehdä noita.

Kaikki koirat viihtyvät täällä mökillä paljon paremmin kuin kaupungissa. Varmaan siis vietän tulevan viikon täällä, kerta kun Vadekin lähti inttiin tänään. :( Viirulla on tosi paljon seuraa Tiitasta, vaikka Tiita olisikin varmaan mielummin yksin.. Molemmat tekee kaikkea hauskaa yhdessä, viimeisimpänä kävivät syömässä punaisia viinimarjoja suoraan puskasta :D olis voinut kuvitella olevan vähän liian kirpeitä mutta hyvin kelpas! Pitää pikkasen varoa, ettei vatsat mene ihan sekaisin..

1 kommentti:

  1. Rölli pölli pakana,
    istui saunan takana
    Mita siellä tekemässä?
    Pentujansa pesemässä.

    VastaaPoista