sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Jaakon treenit

Aika vierii enkä ole päässyt päivittelemään edes suurista tapahtumista. Me ollaan käyty säännöllisesti Elinan treeneissä, vapaatreenaamassa, Jaakon koulutuksessa ja ekoissa kisoissakin. Mä yritän vähän petrata, vaikka koulu pitääkin melko kiireisenä.

Karo tuli mun luokse Turkuun tammikuun viimeisenä viikonloppuna, olipa kivaa!! Lauantaina käytiin ATT-hallilla, Kriisi kisasi 3 starttia. Tää oli oiva mahdollisuus harjotella Viirulla kisakäyttäytymistä. ;-) Alkuun se oli hirviö..... veti tai oikein riuhtoi, yritti moikata kaikkia, huusi eikä meinannut kuulla/nähdä muuta kun radalla olevan koirakon. Mä sitten ojensin sitä vähän kovemmalla kädellä ja mentiin istumaan radan reunaan. Nätisti oleminen oli ihan sairas haaste Viirulle, mutta päivän aikana tapahtui ihan sairas muutos!! Tarpeeksi kauan kun hengailimme radan reunalla, Viiru kyllästy riekkumiseen ja rauhoittui melko hyvin. Ei se nyt nukkumaan ollut missään vaiheessa alkamassa, mutta selkeästi rauhottui. Se käänsi vähän kylkeä eikä enää piipannut. jeeee!!

Sunnuntaina oli Jaakon koulutus. Olen ajatellut, että treenaan melko pitkään Elinan (helpommassa) ryhmässä, ja sillon tällöin otan teknisempiä viikonloppukoulutuksia muilta. Tämä oli meidän ensimmäinen koulutus johon osallistuttiin ja se meni ihan kivasti.


Ensimmäisen pätkän tein omien suunnitelmieni mukaan ja Jaakon kommentti oli, että pidänkö Viirua vajaaälysenä. Ohjaan kuulemma joka ikisen kohdan liian tarkkaan enkä anna koiralle yhtään vastuuta eikä se näin ollen pääse kehittymään.
Vaihdettiin takaakierto-valssi niistoon jotta pääsisin nopeammin liikkeelle. Yleisenä ohjeena, etten saisi auttaa liikaa ja tehdä liioteltuja lähetyksiä esteille.Vieläkin kommenttina, että sählään liikaa. Mun pitäs ohjata mahdollisimman rauhallisesti ja äänettömästi (i know!). Seuraavaksi siis ilman ääntä niin, että saan ainoastaan sanoa jarrukäskyn.Lähetän edelleenkin takaakiertoon kädellä, vaikka se on ihan turhaa.. Lisäksi teen saksalaisessa puolenvaihdon riman päällä, vaikka se pitäisi tehdä vasta kun koira on laskeutunut.


Teen edelleenkin saksalaisen riman päällä... Jatkettiin eleettömyyden hiomista.


Tässä oon jo aika rauhallinen ja teen minimaalisesti itse töitä. Ainoostaan tuo päällejuoksu hyppy muuttuu vaan huonommaksi ja huonommaksi. Se on ollut Viirulle aina tosi vaikee. Se lukittuu takaakiertoon, muttei hyppyyn kun vasta vähän liian myöhään. Viiru siis joutuu tekemään "pelastushypyn" kun ei lähde hyppäämään tarpeeksi ajoissa. Jaakko meni hypyn eteen niin, että se auttaisi Viirua lähtemään hyppäämään ajoissa valumisen sijaan.


Jeee toimi! Näitä pitää ehdottomasti tehdä lisää. Ihmisen sijaan este voi olla vaikka pituuden tolppa.

Tässä toinen tapa treenata päällejuoksua paremmaksi:


Riman pitäisi vaan olla tosi matalalla, koska tässä ei harjoitella hyppäämistä vaan lukittautumista. Tarkoitus on siis, että ohjaaja voi mennä kuinka jyrkästi tahansa eteenpäin, mutta koiran on mentävä lelulle. Huom! Katse pitää muistaa olla esteelle.

Seuraavassa pätkässä päästiin jo eteenpäin. Putkelle tulee jarrutus josta poispäinkäännöksellä hypylle.


Jatkoa ajatellen ja myös meidän kehitystä ajatellen Jaakko halusi, että teen hyppykuvion myös vähän kauempaa.


Viiru reagoi putkijarrutukseen tosi hyvin!! Tätä ohjauskuviota en olisikaan uskaltanut valita kisoissa, koska en osannut yhtään arvioida kuinka hyvin se sieltä tulee. Eka toisto (ei videolla) meni juuri tämän takia ihan plörinäksi.

Mutta aika kivasti Viiru suoriutuu näistä "vaikeimmista" radoista. Todellakin pitää ottaa tavaksi käydä sillon tällön viikonloppukoulutuksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti