sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Onnistuneet kenraalit

Käytiin Turku-kaverin kanssa vapaatreenailemassa Hittiksellä 25.1. Vihdoinkin sain rakennettua helpon juoksuradan, että Viiru vähän keskittyisi kaahottaessakin rimoihin. Ekoilla kerroilla tiputteli ihan urakalla, mutta kun muistin olla hiljaa niin rimatkin pysyi. :-)
Tein ekaa kertaa keinua ilman pamahduksen hiljentämistä. Alkuun toki hiljennettiin, mutta lopussa meni ihan itsekseen ja hyvin näytti menevän.
Tein myös pelkkää puomin alastuloa niin kuin Mia opetti. Ensimmäiset toistot olivat sairaan nopeita, mutta kolmannen jälkeen hidastui. Pitääkin muistaa tehdä vaan yksi tai kaksi.

Elinan treeneissä seuraavalla viikolla 31.1. päästiin tekemään kunnolla rataa. Harmittavasti tämä oli vain hyppyrata (pöydällä), joten ei päästy ottamaan keinua ollenkaan radalla ennen kisoja. Otin toki siinä sivussa ja hyvin se menikin.
Itse rataa päästiin melkein puhtaasti reilu 20 estettä, vain pari rimaa tippui. Viiru haki esteitä tosi hyvin ja voisi sanoa, että sen asenne rupeaa olemaan suht kohdillaan!
Virheitä tuli mm. kepeille mentäessä - mun pitäisi vaan jatkaa omaa liikettä tasasesti, vaikka tuntuisi ettei V pysty millään taipumaan. Lisäksi Viiru jätti pujottelematta viimeisen välin kun lähdin loivasti ylittämään linjaa. Vastasen käden ja katseen tuella kepitti joka kerta loppuun vaikka leikkasinkin ristiin.
Yksi hyppykyvio tuotti päänvaivaa, kun estevälit olivat vain 5 m ja vauhti kasvoi hurjaksi. Jouduin tekemään vastakäännöksen hyppyjen väliin, että kääntyisi oikeaan suuntaan. Omalla rytmityksellä ja ajoituksella oli suuri merkitys.

Elina huomautti, että on rimoissa edelleenkin vähän sählä. Jos rupeaa vaan tiputtamaan keskittymättä niin peli pitää viheltää poikki. Suositeltavaa olisi kisoissa toimia samalla tavalla. Jos räkäsee niin nostan riman, hypäytän uudestaan ja poistun radalta.

1 kommentti:

  1. Voi Röpa! Vieläkin ahdistaa, kun tuota ajattelee. Niin parasta, että löytyi ja vielä tuolla tavalla.

    Se on niin ajatellut, et VIHDOIN ne tuli mut hakemaan <3

    VastaaPoista