perjantai 10. joulukuuta 2010

Teemun koulutus 2

Teemu tuli pitämään Niinun puolesta kurssia BAT-laisille jossa oltiin siis Röllin kanssa. Meni taas ERITTÄIN hyvin, vaikka helppohan se on sanoa kun tällä kertaa ei ole videota. ;) Mä en kestä kuinka hajamielinen perhe ollaan. Äiti oli ottanut kameran kyllä mukaan mutta jättänyt akun kotiin.. ja vähän tutummat kaverit tietää mun omat kommellukset joita on ihan riittämiin. :D

Treeneissä oli kavereina Koko, Essu ja Tiita. Ei jestas oli ihana nähä Tiitaa pitkästä aikaa!! Se on kyllä niin ihana koira <3 äitikin oli ihan intona kun pääsi lenkille tiitan kanssa. Marika lupasi että voidaan ottaa se hoitoon jos sen joskus tarvii päästä.

Itse treeneihin: Tehtiin kahdessa osassa ja pareittain niin, ettei tullut niin pitkiä odotuksia koirien välillä. Koiran lämpimänä pitäminen oli paljon helpompaa tällöin.
Teemu toivoi ettei ratapiirrosta julkaista joten treenin läpikäyminen on aika vaikeaa tässä selkeällä tavalla.... :(

Yleiset ongelmat meidän kohdalla oli yllätysyllätys putkiin/pussiin lähetykset. Rölli ei siis lähtenyt aan alla olevaan pussiin edes vaikka vain juoksin sitä kohti niin pitkään kuin olisi ollut tarvis. Juoksi ohitseni aalle. Pitää vahvistaa erittäin paljon kontaktien alla ja yleisesti. Myöskään paikaltaan mutkaputkeen meno ei onnistunut törkkäsyllä. Röllille kun täytyy näköjään opettaa kaikki, mitään ei saa ilmaiseksi. Putkiin tulee myös muistaa heittää keilaamalla eikä "lyömällä".

Myös putkijarrutukset muistutettava/opetettava uudelleen. Ei tee vaadittua kovassa vietissä. Parilla esteellä toimii mutta useammalla ei. Muista alhaisesta vietistä siirtyminen korkeampaan viettiin uusia asioita treenatessa!

Teemu kehui ennakoivia valssejani, mutta muistutti takaaleikkauksissa samaa ennakoitavuutta.
Ajatuksia hetätti myös idea treenata todella vaikeita kuvioita useampi peräkkäin nopealla temmolla (ei tarvitse olla järkevin ratkaisu), jotta kisoissa nämä eivät olisi vaikeita. Treeniradalla oli esimerkiksi kaksi ennakoitavaa valssia hypyille--flippi--pituus--ennakoitava pakkovalssi putkelle--viskileikkaus hypylle. Voi kyllä, oli vaikeaa!

Alku oli hauska ja olin todella tyytyväinen kuinka hyvin Rölli veti kepit. Pätkä oli hyppy, hyppy ihmisnuolella ja veto keppien avokulmaan. Tärkeää kepeille lähetyksessä oli tilanantaminen ja liikkeen jatkuminen keppien suuntaisesti ei kohti. Lähetys annettiin koiran puoleisella kädellä keilaamalla. Toimi tosi kivasti kun vaan muisti antaa tilaa eikä jyrännyt päälle. :) sama alku oli ilmeisesti ollut riihimäellä kisoissa..


VIIRU:
Apuja ongelmiin???

1. Hihnassa vetäminen: en vain ole onnistunut opettamaan sitä olematta vetämättä:( jos pysähdyn vetäessä niin se pysähtyy ja saattaa ottaa pari askelta taaksepäin, mutta heti matkaa jatkettaessa vetää jälleen. Vetämistä tapahtuu siis 5 s välein. Olen yrittänyt olla johdonmukainen etten antaisi vetää mutta äh, miksei tää etene..
Olen myös kokeillut nykäistä hihnasta nopeasti alaspäin vetäessä (niin kuin peetsa on opettanut). Samalla sanon ei tai murahdan. Viiru aina lopettaa samantien ja korvat ihan luimussa ihan kuin olisi kauhuissaankin. Noh, taas askeleteenpäin ja vetää.... olen myös tehnyt tupla nykäsy tupla kiellolla, mutta ei mikään tunnu auttavan. Tämä tyyli kuitenkin toimii vähän paremmin ja takastulomatkalla vetäminen voi olla jo aika olematonta...
Mua ahdistaa niin viirun vetäminen ja hihnasta nykiminen, että usein päästän sen mahd. nopeasti vapaaksi kun ei kielloista tule mitään. Tämäkään tuskin hyvä ratkaisu mutta parempi kuin antaa vetää...

2. Lumen syönti. Syö aina lenkeillä tosi paljon ja pissii sen jälkeen paljon. Teki kerran jo sisällekkin kun oli niin kova hätä, vaikka siis kyse ei ole lenkkien puutteesta. Jos sanon hyi niin tiputtaa kepit tai lumikikkareet suustaan mutta kun tätäkin saattaa siis tapahtua 5 s välein. Tää on kyllä semmonen viirun juttu näissä kahessa ongelmassa, että se lopettaa kiellettäessä mutta ei epäröi yrittää uudelleen. Tämän ongelman kanssa pystyy elämään, mutta olishan se kiva jos onnistuisi rajoittamaan lumen syömistä jotenkin.

Kokemuksia, neuvoja???

2 kommenttia:

 1. Kyllä Luckykin vetää edelleen. Yritän tehdä tasaisen vetämisen mahdottomaksi, sellaisen että jossa nojaa hihnaan. Kävellessä kokoajan kun vetää annan vähän löysään ja sitten kiristys. Kun veto yltyy annan suullista palautetta ja/tai kovempi kiskaisu.

  Joskus ennenkuin päästän puistossa vapaaksi niin teemme hitaasti-kävely-harjoituksia. Siinä hidastan tasaiseti vauhtia reippaasta mateluksi, toistan ”hitaasti” ja nyin hihnasta. Kun hidastaa niin kehun kovasti, sitten ”Seis”, irti hihnasta ja lopulta ”Vapaa”. Eli ajatus on että mitä hitaammin kävellään ja vähemmän vetää sitä varmemmin pääsee vapaana juoksemaan...no ei vielä ihan mennyt perille :)

  Agility kentällä ilman vetämistä on tosi vaikeaa. Lucky suorastaan riuhtoo, koska sille on täysin käsittämätöntä, että joutuu odottamaan omaa vuoroa kun muut treenaavat. Välillä vilkaisee minua siihen malliin, että ”etkö tosiaan ymmärrä, siellä treenataan!” ja taas riuhtaisee... Yleensä menemme muualle kävelemmän kun Luckyn vuoro on ohi mutta kaukaakin haukkuu tai tekee ryntäyksiä kun kuulee muiden käskyjä ja putkiin menoja.

  Tuo lumen syönti ei ole ongelma, vaikka täälläkin sitä on tosi paljon. Pää on vain valkoinen lumesta kun siellä kiitää.

  VastaaPoista
 2. Mä oon nyt kääntynyt aina ympäri kun vetää ja ehkä vähän parantunu... voisin kokeilla tota vauhdin muuttamista ja vasta hiljasesta vapauttaa! ja seis-käsky on myös treenauksen alla. :) sen oon huomannut, että jos viirulla on edessä jokin mihin haluaa (esim rölli) ja vetää niin sillon opetus on helpompaa kun voin viedä pois sen mitä se haluaa. Kun Viiru vetää ja käännyn ympäri niin se joutuu ens kerralla miettimään mitä tekee eritavalla että saa haluamansa. Ei siis niin, että vetäminen on vaan päämäärätöntä intoilua. Tai sitten tää tuntuu ittestäni vaan loogisemmalta. :D

  Täällä on Hannu tosi kylmä ja lunta ihan sikana, että kantsii ehkä käydä ostamassa jokin takki Luckylle. Varsinkin jos mennään treenaamaan niin lihakset pysyis lämpiminiä.

  Hauskaa nähdä ne molemmat sitten täyskasvusina! Viipa tartteekin jo vähän juoksuseuraa kun harvempi pysyy enää perässä. ;)

  VastaaPoista