lauantai 20. marraskuuta 2010

Elina 3 + vapaatreeniä

1,5 viikkoa taaksepäin oli kolmas Elinan pentutreeni kerta (tällä viikolla oli taukoa). Tehtiin pussi, rengas ja kepit neljän esteen radalla. Pussi ja rengas kaikki samoilla kolmella eritavalla kuin muutkin esteet. Ei ongelmaa ja menee tosi hyvin! Elinakin vähän jopa ihmetteli, että eikö se yhtään pelkää kun menee vaan täysiä pussista :) mä kun olen ajatellu sen olevan täys vässykkä, vähän samanlainen kun mä! ;)
Kepit ei mennyt ihan niin hyvin kuin viimeksi.... Pääsi pari kertaa karkaamaan TAAS lelulle ja kun laitoin namin liian alkuun niin ei jatkanutkaan loppuun asti. Otin pari onnistumista ja lopetin, ajattelin että saan vaan haittaa aikaseksi epäonnistumisilla. Elinan kanssa kepit ei kylläkään ollut yhtään paremmat..... :D lähti suorastakin kaarrattamaan leulle, ja Elina huomautti että lähettäisin ennen kuin lähtisin liikkeelle. Hassua kun viimeksi mun ongelma oli, etten liikkunut yhtään! Nyt siis päin vastoin...
Viirusta huomasi, että se lähtee just sinne minne tuijottaa. Tai jos katsoo mua niin kyseessä on todellista arpapeliä mihin päätyy (harvemmin oikein). Pitää siis malttaa odottaa, että katsoo oikeaa estettä ennen vapautusta. Tehtiin sitten namilla, niin että se oli syvemmällä kuin mihin itse ensin laitoin. Kerran meni ok, kerran juoksi ohi ja kääntyi hakemaan. Saatiin kotiläksyksi tehdä omalla pihalla namien kanssa niin, että vaikka juoksen täysiä ohi niin malttaa ottaa palkan. Turussa vähän vaikeampi toteuttaa, enkä hirveesti jaksa kantaa lenkille herkkuja mukaan. Olen siis tehnyt hihnalla jonka oppi nopeasti. Mietin siis voisko namin sijasta käyttää tässä lelua. Ei kai se haittais, vaikka tuliski takaisin alussa kunhan tähän vaiheeseen ei jumittuis. Tai sitten opetan nameilla kans, ei se hirveästi vaatisi.
Rata pätkä meni niin, että vinokepit --> valssi putkeen --> takaa hyppy --> valssi suoraan hyppy. Koko muu pätkä päästiin paitsi vikan hypyn ohi se juoksi joka kerta (2). Hyvä kuitenkin ettei jääty hinkkaamaan! On se jännä kuinka hyvin se oppi takaatyönnöt edellisellä kerralla, kun tartti vaan pikkasen näyttää. Vauhti oli tavallista tekemistä vähän hitaampi ja Viipa olikin sen näkönen et mitä ihmettä tää on. :D Ei siis olla vielä tehty kertaakaan suoraan näin vaikeeta, että siihen nähden tosi hyvä. En ois ikinä uskonu että oltais edes voitu onnistua. Tosin mä oon vähän sitä mieltä, että vauhdin pitäs pysyy kokoajan lujana. Ymmärrän tosi Elinankin pointin, että koiran on järkevää esim puomilla ajatella ekoilla kerroilla eikä mennä vain hulluna eteenpäin.

Vapaatreenit 1: Rölli pääsi tauon jälkeen pikkasen aksaamaan. Mulla oli mukana uus lelu joka ilmeisesti oli parasta mitä se on vielä nähnyt. :D kyttäsi kokoajan ja oli ihan mahdoton! Tein ekaks pari onnistunutta puomia ja kepit. Sitten kikkailua, että lelu on edessä. Kepit onnistui edelleen mutta puomi,,,, ei herranjumala! Juoksi läpi ja huomautuksen jälkeen uudestaan ja uudestaan. Siis apua! Ihan kun kisoissa. Karoa vaan nauratti enkä mäkään oikeen vihanen osannut olla, kun onnistuttiin sählää niin paljon. Ajattelin sitten parin onnistumisen jälkeen lopettaa kepeille kun siinä se nyt ainakin kesti edessä olevan palkan aikasemmin. Arvatkaas vaan... syöksyi taas kaks kertaa tokavikasta välistä eikä huomautuksella ollut mitään merkitystä. Huh huh! Lopetin siis peruskeppeihin ilman mitään vaikeutuksia.

Vapaatreeni 2: Tänään oltiin sitten taas minä, Annika ja Karo. Olin päättänyt, että tälläkertaa ei Rölli pääse karkailemaan. Sen keskittyminenkin oli pikkasen eri luokkaa kun viimeksi! :D Otettiin suoraan hihnalla niin että pallo oli edessä eikä edes yrittänyt karata. Sitten jäin kauemmaksi mutta muuten sama. Meni hyvin. Päätettiin ottaa pois hihnasta kun kerta menee loistavasti, ja oikeen vingutettiin lelua edessä, että täällä se oottaa. Silti onnistui täydellisesti! Jee hyvä Rölli! :) Huomenna Teemun koulutukseen ja ihan hyvältä vaikuttaa. Ehkä uskaltaisin taas kohta mennä kisaamaan..
Viiru: Otettiin putkea siivekkeiden kautta, puomin alastuloa ja pussia. Jäi tosi hyvä fiilis! Tehtiin Karon kanssa molemmille Kriisille ja Viirulle niin, että vedettiin pussin sisällä ollut lelu hihnalla ulos, kun koira lähetetään sisään. Molemmat meni lujaa eikä mogattu mitään!! ;)

2 kommenttia:

  1. Kerrankin ME ei mokattu :) tästä se lähtee! Viiru meni kyl makeesti!

    Ehdottomasti Röpa kisoihin ja Shokki kans!

    VastaaPoista
  2. Niimpä, selkeästi ollaan kehitytty sitten Kriisin pentuaikojen. :D

    VastaaPoista