torstai 23. syyskuuta 2010

Viiru 6kk!

Noniiin, päivityksiä päivityksiä... lyhyesti parin viimesen kuukauden aikana on tapahtunut muutto Turkuun, koulu alkoi ja järkyttävä määrä remppaamista ja kodin kuntoon laittamista. Kämppä ei ole vieläkään valmis mutta pikkuhiljaa. Kiirettä siis riittänyt.

Rölli: kotona menee hyvin, äiti on alottanut tokon Röllin kanssa. Siellä menee kuulemma hienosti ja Rölli on luokan paras. ;-)
n. kuukauden tauon jälkeen kävin viime vkl:na Sari Vähäniityn koulutuksessa jossa Rölli oli ihan huippu! Tuntu ettei kaahota liikaa ja ajatus oli jatkuvasti läsnä. Oon kokoajan varmempi asiasta, että röllillä pitää pitää paljon taukoja, että kovalla tahdilla treenaaminen/kisaaminen vaan kiehuttaa sitä. Toki tauon vaikutuksen näki lihaksissa ja vauhdissa ettei ihan täydessä vauhdissa oltu. Pitää vaan miettiä miten kunnon saa pidettyä kohdillaan tauoista huolimatta.
Seuraavana päivänä kurssista oli kisat, ja ihan törkeen hyvä rölli!!! Kaikki kontaktit täydelliset ja oli niin hallussa kokoajan. Käyttäyty siis täydellisesti myös radan ulkopuolella, ettei tarvinnut naama punaisena karjua. Oli kyllä tosi kiva olla kisaamassa röllin kanssa kun käyttäyty noin hienosti!!!!! :)
Saatiin agi-radalta yksi nolla sijoituksella 5. Rata oli pussiin asti todella hieno eikä varmasti mitään poisotettavaa. sen jälkeen tuli vähän kaarratusta ja onneksi en saanu loppusuoralta jopa kieltoa kun lähti niin kysymään. Aika ei siis ollut paras mahdollinen mutta kontaktit sitäkin paremmat.
Toisella radalla puolestaan saatiin HYL, kun en ottanut ennen keppejä kunnolla vastaseen käteen. Videolta näkyy kuinka löysä oli kohdassa niin Rölli paino suoraan hypylle. Muuten rata taisi myös olla erittäin hieno. Videoita laitan myöhemmin..

Viiru: Puolvuotias pentu on ollut kyllä kaikkea ja vielä enemmänkin mitä uskalsin toivoa. Olen niin kiitollinen Mialle, että sain juuri tämän yksilön! <3
Yhteiselämä turussa on alkanut hyvin, vaikka Viipa onkin välillä järjestänyt pikkasen ohjelmaa. Pari kertaa olen ihan pelästynytkin mitä tulevan pitää, kun on mennyt syömään mitä ihmeellisempiä asioita. Viimesempänä söi lemppari housuni haaroista :(
Olen opettanut lenkeillä viirua kiertämään puita, roskiksia, penkkejä yms erilaisilla ohjauskuvioilla. Se osaa jo peruslähetyksen, valssin, poispäinkäännöksen ja sylkkärin. Olen myös pikkasen opettanut että käsi pitkällä tarkoittaa pidä etäisyys ja vastanen tule lähelle, mutta osaa jo paljon luonnostaan. Lähelle tuleminen tuntuu olevan sellainen asia, mihin pitää painottaa ettei vaan rupea väistelemään.
Agilityn lisäksi ollaan treenailtu pysähtymistä vauhdista, paikallaoloa, hihnassa vetämättä kulkemista, ohituksia ja ainakin seuraamista. Kuitenkin kyljeelleen meno ja siinä rentoutuminen ovat treenilistan kärjessä. Patricia oli käynyt pentuja läpi niin Viiru oli kuulemma mennyt ihan jäykäksi eikä käsittely ollut oikeen onnistunut... Noh, täytyy vähän mennä itseeni nimittäin kun huomasin kuinka vaikeaa pentuna tämä oli enkä osannut opettaa niin jätin asian vähän sikseen. Äsken kuitenkin kun leikkasin kynnet niin sain viirun olemaan koko "käsittelyn" ajan kyljellä rimpuilematta tms, mutta ei se ihan rentokaan ollut. Suurin vaikeus Viirun kanssa on kuitenkin mielestäni saada se menemään kyljelle. Jos Viiru menee kyljelle niin saan sen kyllä pysymään siinä vaikken koskisikaan siihen, mutta asentoon meno on haastavaa..

Tänään Win-Piski pentue täyttää puoli vuotta, onnea kaikille sisaruksille!! :)
Synttäreiden kunniaksi video 4kk viirun elämästä http://www.youtube.com/watch?v=bA5e8XodZxQ.

4 kommenttia:

 1. Mieletön video, ihanista ihanin Viiru <3

  Ensi kesänä halutaan kyllä kans teidän mökille. ihana paikka! :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihana video! Hitsi kun pentuset kasvavat niin nopeasti, Viiruhan osaa jo paljon!

  VastaaPoista
 4. joo siellä olis teille ihan oma mökki jos tuutte esim tuomaksen kanssa! :)

  ja anna sun täytyy kans ottaa jtn videota kun en oikeen pääse muuten näkemään tinon kehitystä! pyydät vaikka ens treeneissä jotain kuvaamaan niin jää kivoja muistoja:)

  VastaaPoista