lauantai 3. syyskuuta 2011

Ekat epikset

.. eikä todellakaan viimeiset! :-) Niin hyvältä tuntui molempien kanssa, että pitää ihan ottaa tavaksi käydä mölleilemässä.

Ensin Rölli sai mennä minimölliradan, jottei se jäisi kokonaan hauskapitoa vaille. Radan alku oli todella suoraviivainen ja loppukin loogisia linjoja. Ihanaa, että kerrankin sai antaa mennä, eikä tarvinnut vääntää jokaikisellä esteellä! "Irtoomiskankeus" kuitenkin näkyi voimakkaasti. Ei se ressukka uskaltanut tykittää vaan kysyi viimeiseen asti, että oikeestikko.
Seuraavalla radalla yritin tukea mahdollisimman paljon etenemiseen. Annoin käskyt hyvissä ajoin ja etenin rohkeasti. Nyt se oli jo ihan eri koira, ja tehtiin miltein täydellinen rata! Jee! Näitä lisää, jotta Rölli uskaltaisi edetä entistä rohkeampi. Tässä video:



Seuraavaksi oli Viirun vuoro. Mua ihan jännitti kuinka selvitään, koska tilanne oli ihan uusi. Viiru ei ole koskaan tehnyt noin pitkää rataa (max. 9 estettä) saati suoraviivaista, jossa koiran täytyy osata hakea jo itse esteitä. Myös yleisö, tuomari, muut koirat ja äänet olivat uutta, enkä tiennyt kuinka Viiru reagoisi näihin.
Mun ennuste oli, että Viiru kääntyy kysymään aina parin esteen jälkeen, että minne mennään. Ajattelin vauhdin olevan myös normaalia hitaampaa, uuden tilanteen vuoksi.

Viiru oli ihan täpinöissään päästessään kisapaikalle. Se ei meinannut pysyä nahoissaan, ja tarkkaili mua tosi tarkasti rataantutustumisen aikana. Kaikki temput se teki yli innokkaasti, ja yritti vaan olla niin hyvä. <3

Me mentiin medien rata (35cm hypyt), kun pelkäsin 55cm olevan vielä hiukka hankalia niin uudessa tilanteessa. Nuo 35 olivat tosin naurettavan helpot. :-)

Radalle lähdettäessä Viiru tuli hienosti sivulle ja odotti, vaikka menin kolmen esteen taakse kutsumaan. Ekalla radalla ei meinannut irrota takaputkelle vaan pyörähti matkalla (tästä ehkä kielto?). Vähän väliä se ehti kysyä ohjeita, kun en vain pysynyt vauhdissa mukana. Silti mentiin oikeaa rataa melkein loppuun asti, kunnes kuulen huutoa ja nään valkoisen koiran radalla. Käskin Viirun maahan (meni täydestä vauhdista heti ensimmäisellä käskyllä!) ja toinen koira saatiin pois radalta. Kehuin Viirua kovasti, ettei vaan ottaisi keskeyttämistä rangaistuksena. Loppu oli ok.

Toisella kierroksella keskityin takaputkelle ohjaamiseen. Nyt tämä meni hyvin, mutta jäin jatkosta edellistä kierrosta ehkä enemmän jälkeen. Viiru kysyikin tässä tosi paljon, mutta meni oikein. Uskomatonta kyllä loppu ratakin meni puhtaasti ja saatiin nolla!! Meni kyllä niin paljon paremmin kuin olisin voinut kuvitella. :-) Viiru oli niin symppis kisakaveri, että meinasin vähän väliä tirauttaa parit kyyneleet. Jos joku, niin Viiru osaa ottaa elämästään kaiken irti.

Video viimeisestä radasta:

4 kommenttia:

  1. No vähänkö hienosti meni! Toi rataprofiili oli paljon mukavemman oloinen kuin mitä HSKH:n epiksissä oli. Nyt vaan seuraavia epiksiä kohti!

    Sain muuten nyt lisättyä meidän radan tuonne blogiin :)

    VastaaPoista
  2. Hienolta näyttää Viirun meno. Terkkuja iskä Piskiltä.

    VastaaPoista
  3. voi ihana pipska <3 ja rölli tietty kans !

    VastaaPoista