sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Hyppyseminaari -Vappu Alatalo

Videokooste viime viikonloppusesta Teemun koulutuksesta (21.11). Oli se vaan niin hyvä! Vieläkin jaksaa fiilistellä. ;)

Eilen oltiin vapaatreeneissä Karon kanssa kahestaan. Meillä kyllä onnistuu treenit melkeen aina vaikka vähän mogaillaan joskus!!! :) Otettiin tosi tiukkoja takaaleikkauksia kepeille Shokilla ja Röllillä, ja molemmat osas! Pitää vaan muistaa odottaa, että koira pääsee toisesta välistä eteenpäin ennen, kuin lähtee liikkumaan toiselle puolelle. Ja että varsinkin tiukimmassa kääntää rintamasuunnan keppien pujottelusuuntaan eikä oikeaa väliä kohti. Tälläsestä tilanteesta Rölli tuli kerran kesken ulos.

Viiru otti kaukaa putkeen lähetyksiä ensin niin, että lelu oli putkessa ja toisen kerran niin, että lelu oli putken jälkeen odottamassa. Meni todella varman oloisesti:)
Otettiin Viipalla vielä puomin alastuloa ja rengasta. Renkaan osaa jo tosi kivasti vaikkei treenikertoja ole kuin kolme yhteensä! Puomilla lelu oli edessä, ja Viiru yritti vaan täysiä sen luokse eikä näyttänyt muistavan mitään opitusta. Laitoin namupalan oikeaan kohtaan josta sitten vapautin lelulle. Viiru ei siis perjaatteessa tarttisi namia enää mutta lelu edessä oli vähän liian vaikea ilman.
Lopussa pääsin testaamaan agia myös Kriisin kanssa, voi sitä vauhdin hurmaa:) jokus pitää ottaa vähän pidempi pätkä ja kuvata kanssa!

Tänään oli Mian järjestämä hyppyseminaari Kvarkin-koirille. Päivä alkoi Vapun puheella motivoinnista. Tärkeimmät pointit olivat varmaankin oikean viretilan löytäminen oikeaan tilanteeseen. Viretiloja voi hakea oikean lelun/namin avulla, tempuilla, palkkauksella ja/tai rutiineilla. Käytiin läpi leikin pelisäännöt, jotka ovat itselle tullut selväksi Peetsan kautta. Täytyy myöntää, että olen poikennut näistä melkosesti Viirun kanssa. Pelisääntöjä ovat mm. että koira ei ikinä aloita leikkiä, ihminen myös sanoo kun leikki loppuu ja mitään (palkkaa leikkinä/nameja) ei saada ilmatteeksi. Vappu sanoi, myös ettei virheellisistä suorituksista tarvitse palkata koiraa (esim. ei reagoi vastaseen käteen) vaan ottaa jotain muuta mistä koira saa palkan (esim. maahanmeno).
Hyppyharjoituksista puhuttiin, että treeneissä kannattaa ottaa 'teema' (esim. perussarja ja yksittäinen hyppy) eikä yrittää ottaa kaikkea kerralla. Rimoja agitreeneissä ei tulisi käyttää ollenkaan ennen kuin korkeusharjoitus onnistuu. Silloinkin ensimmäisillä kerroilla ihan alimmilla korkeuksilla, josta noustaan pikkuhiljaa. Korkeustreeniin laitetaan rima 10-12kk iällä, ja siitä eteenpäin rimaa nostetaan per treeni hitusen ja palataan takaisin. Seuraavalla kerralla pyritään vähän korkeammalla jne kunnes koira suoriutuu 65cm hypyistä. Tässä voi mennä pidempäänkin, mutta Vappu sanoi tietävänsä tapauksia jotka 15 kuukautisina suoriutuvat jo tästä hyvin.

Itse treeneihin. Perussarja viidellä hypyllä hyvä (otettiin vain yksi toisto). Pidentyvillä väleillä (5-6-7-8-9) onnistui myös hyvin, joten ei otettu muuta kuin kerran. Tauon jälkeen otettiin pentukaari josta vapautus putkeen. Viiru ei meinannut katsoa eteenpäin hypylle joten Vappu huusi sen nimeä kutsuvasti. Viiru lähti suorittamaan esteitä, mutta vähän varovaisesti kun ei tiennyt olisiko oikeasti saanut lähteä ilman mun lupaa. Ressukka. :D Sama toisin päin ja edelleen epävarma. Vappu epäili, että olisiko pikkasen väsynyt mutta pyysi ottamaan vielä kerran. Nyt katsoi eteen ja pystyin vapauttamaan ja meni lujaa! Heh, on se vaan niin kiltti.
Kotiläksyksi vierelle tulo myös oikealle puolelle. Käsky voisi olla viereen kun vasemmalle on sivu. Leikkiminen puolestaan tulisi tapahtua niin, että Viiru saisi hyvän otteen josta vetäisi ja mä myötäilisin. En siis saa riuhtoa lelua vastaan. Hauskaa kun rupesi kunnolla murisemaan yhdessä vaiheessa ja se tosissaan kuulostaa friikiltä! :D Ei yhtään pelottava niin kun terrierit. Kotiläksyksi tuli myös opettaa käsky, että leikki loppu. Ottaa kaulasta kevyesti kiinni ja sanoa, että kiitos riittää.

Edeistyneempien kaaritreeni oli 4-hyppy-6-okseri(normaali korkeus)-12-kaarella hyppy-12-kaarella hyppy-12-kaarella hyppy------> molempiin suuntiin kaaret. Röllillä vois testaa tätä tietenki minimitoilla (4-->2-3, 6-->4, 12-->8?).

Oli jälleen kiva nähdä pentuporukkaa!! Ja erityiskiitos Mialle päivän järjestämisestä. :) Oli hyvää seuraa ja ruokaa niin mikäs sen parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti